Najnovije vesti

RUSKI EKSPERT UPOZORAVA: Amerika je počela da pada i pre korone! Sada im nema spasa i planiraju da povuku svet za sobom!
Foto: Screenshot

opasno

RUSKI EKSPERT UPOZORAVA: Amerika je počela da pada i pre korone! Sada im nema spasa i planiraju da povuku svet za sobom!

Planeta

Razlozi recesije u američkoj ekonomiji nisu bili pandemija koronavirusa i nemiri koji su nastali, pošto su negativni finansijski procesi počeli mnogo pre ovih događaja. Do ovog zaključka došao je ruski ekonomista Vjačeslav Holodkov.

Ekspert RISI Vjačeslav Holodkov rekao je u intervjuu za Ekonomiki Segodnja da bi se 2018. mogla predvideti velika kriza. Pre pojave smrtonosnog virusa u Kini, svi ekonomski pokazatelji su bili negativni. Državni dug je premašio 22 biliona dolara, a Sjedinjene Države bile su pogođene i značajnim budžetskim deficitom i negativnim trgovinskim bilansom. Međutim, Amerika igra ulogu Svetske banke i ta činjenica nije dozvolila da ona sklizne u recesiju.

Holodkov je skrenuo pažnju na to da Sjedinjene Države štampaju novac, a sve ostale zemlje sveta ga prepoznaju kao glavno sredstvo plaćanja. Ovaj faktor drži američku ekonomiju u vazduhu, ali situacija se naglo menja.

„Skoro svi svetski poznati ekonomisti, uključujući američke, predviđali su sistemsku krizu mnogo pre COVID-19.“

Koronavirus je zaista izazvao određene negativne procese, mada to nije bio glavni razlog pada. Američka ekonomija je pokazala svoj neuspeh, što će primorati igrače da drugačije gledaju na hegemoniju dolara. Pokrenuće se točak u kojem dolar pati od nezadovoljavajućeg stanja u ekonomiji, i pada zbog nestabilnosti dolara. Na kraju, Sjedinjene Države mogu izgubiti poslednji adut koji će igrati na međunarodnoj areni.

Međutim, SAD neće odustati od svojih pozicija bez borbe. Kao što je ranije izveštavao novinar Anatolij Vaserman, Zapad pokušava ponoviti iskustvo raspada SSSR-a za Rusiju.

Kurir.rs/Riss.ru Foto:Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...