RUSIJA POKAZUJE KOLIKA JE SILA! TENKOVI, PANCIR, TAJFUN, TORNADO: Sve je spremno za Paradu pobede u Moskvi! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Телеканал Звезда

stigla je vojna tehnika

RUSIJA POKAZUJE KOLIKA JE SILA! TENKOVI, PANCIR, TAJFUN, TORNADO: Sve je spremno za Paradu pobede u Moskvi! (VIDEO)

Planeta -

Mehanizovani konvoj koji će 24. juna učestvovati u paradi povodom Dana pobede na Crvenom trgu, preseljen je sa poligona Alabino na trg u Ulici Nižnji Mnjevniki u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Više od 190 jedinica vojne tehnike na točkovima izvelo je marš dužine više od 60 kilometara", navelo je Ministarstvo.

Između ostalog, premešteni su autonomni lanseri za raketni sistem "Jars", operativno-taktički raketni sistemi "Iskander M" i obalski raketni sistem "BAL", protivvazdušni sistemi S-400, protivvazdušni raketno-topovski sistemi "Pancir", višecevni bacači "Tornado S", vozila "Tigar M", blindirani automobili "Tajfun K" 4k4 sa borbenim mogulom na daljinsko upravljanje i "Tajfun VDV", oklopni transporteri BTR-82A, teški višecevni raketni lanseri TOS-2 i drugo.

U pitanju su tenkovi T-34-85, T-72B3, T-80BVM i T-90M, protivtenkovska samohodna vozila Su-100, desantna vozila BMD-4M, BMD-MDM, borbena vozila pešadije BMP 2 sa borbenim odeljenjem "Berežok" , BMP "Kurganjec 25" sa borbenim modulom kalibra 57mm, BMP "Armata" sa borbenim modulom "Kinžal". Tu su i protivvazdušni artiljerijski sistemi "Derivacija PVO", protivvazdušni sistemi "Buk M3" i PVO sistemi S-300V4, višecevni bacači raketa "Tornado S", teški višecevni raketni lanseri TOS-1A i drugi, prenosi Sputnjik.

U Moskvu je premešteno više od 400 jedinica vojne tehnike koja će 24. juna. učestvovati u Paradi pobede na Crvenom trgu, kao i pomoćna tehnika koja prevozi neophodnu materijalnu i tehničku opremu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Pritnscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track