Profesor hteo da pobije učenike i zapali školu

Uhapšen

Profesor hteo da pobije učenike i zapali školu

Planeta -
Rajner Rajnšajd je bio gnevan na srednju školu zato što je njegov sin Klas Štibe (14) u martu izvršio samoubistvo pošto je kažnjen zbog krađe u školskoj prodavnici

LOS ANĐELES - Kalifornijska policija uhapsila je profesora univerziteta koji je pisao o tome kako će pobiti učenike u srednjoj školi svog pokojnog sina i onda izvršiti samoubistvo.

Policija je donela odluku o hapšenju posle pronalaženja imejlova koje je pisao Nemac Rajner Rajnšajd (48), profesor Kalifornijskog univerziteta.

Rajnšajd je bio gnevan na srednju školu zato što je njegov sin Klas Štibe (14) u martu izvršio samoubistvo pošto je kažnjen zbog krađe u školskoj prodavnici, navodi list.

Rajnšajd je u imejlovima, koje je u aprilu slao supruzi i sam sebi, pretio da će ubiti pomoćnika direktora škole i nekoliko stotina učenika i onda zapaliti školu.

"Potreban mi je pištolj, mnogo pištolja i onda ću doživeti najbolje iskustvo u svom životu. Okončaću život na veličanstven način i vrlo uskoro ću biti sa Klasom. Sviđa mi se ovaj plan, konačno dobra ideja", napisao je on u imejlu koji je poslao sam sebi.

Rajnšajd je prvi put uhapšen 24. jula zbog toga što je pokušao da otvori vatru u parku blizu mesta na kome se njegov sin obesio. Pušten je istog dana uz kauciju, ali je 27. jula ponovo uhapšen kada je policija pronašla i-mejlove na njegovom mobilnom telefonu.

Tužioci su u utorak dostavili i-mejlove sudu i tražili da mu ovog puta ne bude odobrena kaucija, prenosi AFP.

Naoružani napadač je 20. jula u punom bisoskopu u Aurori ubio 12 i ranio 58 ljudi na premijeri najnovijeg filma o Betmenu "Uspon mračnog viteza".

Klas Štibe
Klas Štibe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track