Najnovije vesti

POLICAJCI KRIVI I ZA SMRT LATINOAMERIKANCA: Mladić preminuo tokom hapšenja u aprilu, istraga otkrila jezivu istinu VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/NBC News

užas

POLICAJCI KRIVI I ZA SMRT LATINOAMERIKANCA: Mladić preminuo tokom hapšenja u aprilu, istraga otkrila jezivu istinu VIDEO

Planeta

Nalaz obdukcije i unutrašnja policijska istraga potvrdili su da je "fizičko sputavanje" bio faktor u smrti Latinoamerikanca tokom policijskog privođenja u Tusonu u američkoj državi Arizona u aprilu.

Oba izveštaja objavljena su istog dana kada je načelnik gradske policije Kris Magnus objavio da je Karlos Ingram-Lopes preminuo 21. aprila tokom privođenja.

Prethodno je vest o njegovoj smrtni preneo lokalni list Sentinel.

Istragom je utvrđeno da je Ingram-lopes (27) preminuo nakon što su ga policajci držali na stomaku licem na dole, dok su mu ruke bile vezane lisicama iza leđa oko 12 minuta, dok mu je na glavu bila stavljena specijalna zaštita u vidu kese, koja štiti policajce od širenja telesnih tečnosti.

Magnus je rekao da je Ingram-Lopes, prema nalazima patologa umro usled iznenadnog zastoja srca zbog intoksikacije kokainom i uvećanog srca, prenosi Rojters.

Magnus je izostavio da kaže da je još jedan od uzroka smrti, naveden u izveštaju patologa, "fizičko sputavanje".

Šef policije je dodao da je javnost trebalo odmah da bude obaveštena o događaju i za odlaganje okrivio "haos izazvan pandemijom korona virusa".

On je rekao da će ponuditi ostavku gradonačelniku i gradskom veću.

Prema njegovim rečima, tri policajca, dva belca i jedan Afroamerikanac, dali su ostavke zbog smrti Ingram-Lopesa.

Slučaj je obelodanjen nakon višenedeljnih protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube/NBC News

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...