Najnovije vesti

U SAD OD KORONE OBOLELO PREKO 2,5 MILIONA LJUDI: U 36 država raste broj zaraženih, zabrinjavajuća situacija na Floridi
Foto: Profimedia

pandemija

U SAD OD KORONE OBOLELO PREKO 2,5 MILIONA LJUDI: U 36 država raste broj zaraženih, zabrinjavajuća situacija na Floridi

Planeta

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, u Sjedinjenim Državama je u poslednja 24 sata registrovano najmanje 38.845 novih slučajeva zaraze korona virusom, od čijih je posledica preminulo još 264 osoba, čime je ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji porastao na 2.548.996, a umrlih na 125.804.

Pad broja zaraženih zabeležen je samo u dve savezne države, a rast u 36, pri čemu je situacija posebno zabrinjavajuća na Floridi, preneo je CNN.

Pad broja zaraženih u odnosu na prethodnu nedelju beleže samo dve savezne američke države - Konektikat i Roud Ajland, dok je porast novih slučajeva potvrđen u 36 država, uključujući i Floridu, za koju eksperti tvrde da bi mogla da postane novo žarište zaraze.

Zvaničnici Floride i drugih američkih država upozoravaju na porast broja obolelih među mladima.

Florida je juče potvrdila 9.585 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najveći dnevni porast u ovoj državi od početka pandemije, dok je dan ranije taj broj iznosio 8.530.

Vlasti u ovoj državi tvrde da je rast obolelih kakav je zabeležen u prethodnoj nedelji posledica povećanja obima testiranja, što je obrazloženje koje navodi i Bela kuća, koja tvrdi da veći broj testiranih osoba uslovljava porast broja zaraženih.

Međutim, bivši direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti navodi da je porast broja zaraženih stvaran, odnosno da ne predstavlja posledicu povećanja obima testiranja i upozorio na dalje širenje virusa i porast broja umrlih u SAD u budućnosti.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...