ZA PIKANTERIJE O TRAMPU ĆETE MALO SAČEKATI: Nećaka ga je u upravo blokiranoj knjizi JEZIVO PRECIZNO OPISALA! (VIDEO)
Foto: Screenshot, Profimedia

borba

ZA PIKANTERIJE O TRAMPU ĆETE MALO SAČEKATI: Nećaka ga je u upravo blokiranoj knjizi JEZIVO PRECIZNO OPISALA! (VIDEO)

Planeta -

Njujorški sudija je u utorak privremeno blokirao nećaku Donalda Trampa da objavi knjigu koja govori o pikanterijama iz života američkog predsednika i njegove porodice.

Hol Grinvald s vrhovnog državnog suda Njujorka, na zahtev Roberta Trampa, predsednikovog brata, izdao je privremenu zabranu protiv Meri Tramp i njenog izdavača Sajmon & Šustera.

Robert Tramp tvrdi da će objavljivanje "Previše i nikada dovoljno: kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu" prekršiti sporazum o poverljivosti povezan sa imanjem njegovog oca Freda Tarmpa, koji je umro 1999. Meri Tramp je unuka Freda Trampa.

Meri Tramp i Sajmon & Šuster žalili su se već posle 2 sata od izdavanja zabrane.

Njihov advokat Teodor Butru nazvao je Grinvaldovu naredbu „prethodnim ograničenjem suštinskog političkog govora koji grubo krši Prvi amandman“ američkog Ustava.

„Ova knjiga koja govori o pitanjima koja su od velike brige za javnost i važna u vezi sa aktuelnim predsednikom u izbornoj godini, ne sme se suzbiti ni za jedan dan“, dodao je Butru.

Čarls Harder, advokat Roberta Trampa, nazvao je postupke optuženih "zaista kažnjivim".

"Ako nema korektivnih akcija da odmah prestane sa bezobraznim ponašanjem, mi ćemo terati ovaj slučaj do samog kraja", dodao je Harder.

Naredba Grinvalda blokira distribuciju knjige Meri Tramp sve dok ne odluči da li će izdati službenu zabranu.

Sajmon & Šuster su rekli da knjiga ističe "mračnu istoriju" Trampove porodice kako bi objasnila kako je Donald Tramp "postao čovek koji sada preti zdravlju, ekonomskoj sigurnosti i socijalnom tkivu sveta".

20. juna, savezni sudija u Vašingtonu, D.C., odbio je zahtev Bele kuće da blokira bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da objavi memoare kritične prema predsedniku.

Kurir.rs/IIJ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track