Najnovije vesti

BRAČNI PAR IZ RUSIJE SAGRADIO PIRAMIDU U DVORIŠTU: 19 puta je manja od one u Gizi, a evo šta se u njoj nalazi (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ CGTN

EGIPAT IH JE INSPIRiSAO

BRAČNI PAR IZ RUSIJE SAGRADIO PIRAMIDU U DVORIŠTU: 19 puta je manja od one u Gizi, a evo šta se u njoj nalazi (VIDEO)

Planeta

Ruski bračni par Andrej i Viktorija Vakhruševa odlučili su da sagrade prave piramide na svom imanju u selu Istinka pored Sankt Peterburga po uzoru na one egipatske u Gizi.

Vintidž njuz piše da su komšije bile iznenađene kada su videle završetak ovog projekta, a ovaj bračni par je oduvek bio fasciniran civilizacijom drevnog Egipta.

Andrej i Viktorija su nekoliko puta posetili Gizu kako bi svojim očima videli poznate monumentalne piramide. Po povratku u svoj zavičaj odlučili su u vlastitom dvorištu da napreve kopiju najveće Keopsove piramide, naravno, manjih dimenzija i to je bilo pre godinu.

Sada se u njihovom dvorištu nalazi piramida visine devet metara sa stranama dužine 13 metara.

Kompletan materijal upotrebljen za njenu izgradnju je pre svega beton težak čak 400 tona. Enterijer piramide još nije do kraja uređen, ali i sada je dovoljno interesantan posetiocima koji su spremni da plate 50 dolara kako bi proveli vreme u njenim odajama i meditirali.

Kao i njen pandan u Gizi i ova je 19 puta manja piramida i delimično se nalazi ispod nivoa zemlje (devet metara), a u njoj je takođe smešten jedan sarkofag.

Andrej i Viktorija posle završetka svoje piramide ne planiraju da stanu. Oni, naime, već sada prave nacrt za egipatski hram u svom dvorištu koji će tunelom biti povezan s piramidom.

Njihov prvi komšija Aleksandr Pustošinskij, opisao ih je kao "dobre komšije"i da je njihov neobičan postupak inspirativan za sve ljude iz sela.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Printscreen Youtube/CGTN

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...