Najnovije vesti

ČOVEK UMIRE, A ONI SE SPRDAJU: Transkripti sa policijskih kamera otkrili pravi užas poslednjih trenutaka Džordža Flojda!
Foto: Printscreen Youtube/CBS Evening News

tuga

ČOVEK UMIRE, A ONI SE SPRDAJU: Transkripti sa policijskih kamera otkrili pravi užas poslednjih trenutaka Džordža Flojda!

Planeta

Nedavno objavljivanje transkripata kamera na telima policijskih službenika Mineapolisa omogućilo je javnosti još bolji uvid u poslednje trenutke života Džordža Flojda, i jasniji zapis o molbama 46-godišnjaka koga je policija uhapsila 25. maja.

Objavljeni u sredu, transkripti detaljno govore o Flojdovoj spremnosti da sarađuje sa policijskim službenicima Mineapolisa J. Alekanderom Kuengom i Tomasom K. Lejnom, uprkos njegovom nerazumevanju njihovih prava da ga privedu.

U to vreme Flojd je sedeo u automobilu, a službenici su se odazivali pozivu za falsifikovanje.

"Žao mi je, žao mi je", rekao je Flojd, prema transkriptima koje je stigao Vashington Post. „Nisam ništa uradio ... Ali šta sam svejedno uradio? Šta sam uradio, policajče? "

Kada je Lejn zatražio od Flojda da izađe iz automobila, 46-godišnjak je tada počeo prepričavati prošli susret kada ga je policajac upucao. "Žao mi je, žao mi je. Hajde čoveče. Čoveče, upucan sam. Ranije su me upucali na isti način, policajče ", rekao je Flojd Lejnu, nakon što je zamolio Flojda da izađe iz automobila. "Policajče, molim vas, nemojte me upucati. Molim te čoveče. "

Govoreći sa Hilom, Lejn je tada doveo u pitanje Flojdovo ponašanje.

"Nemam pojma, jer je upucan ranije", rekao je Hil. "Kažem vam, nešto o policiji. Ima problema svaki put kada dođu, pogotovo zato što je čovek tako postavio pištolj. "

Flojd je oboren na tlo ubrzo nakon što je policiji rekao da ga automobil čini "uznemirenim" zbog "klaustrofobije". Takođe je obavestio policiju da mu je nedavno dijagnostikovan COVID-19.

Tada je službenik Derek Čovin, koji je od tada optužen za Flojdovo ubistvo, stavio koleno na Floidov vrat i na kraju rekao 46-godišnjaku da je uhapšen.

"O Bože. Ne mogu da verujem. Ne mogu da verujem. Mama, volim te ... Reci mojoj deci da ih volim. "Mrtav sam", reče Flojd.

Brojni prolaznici pokušali su da razgovaraju sa policijom, ali nisu uspeli. Flojd je takođe upozorio službenike da ga boli vrat, samo što bi Čovin hladno reagovao na zapomaganje.

"Uh", odgovori Chauvin. "Mnogo pričaš, mnogo vičeš." "Za to je potrebno mnogo kiseonika", rekao je kasnije.

Kueng je kasnije rekao drugim policajcima da ne može pronaći Floidov puls.

Uprkos tvrdnjama da je droga bio pravi uzrok smrti 46-godišnjaka ili Čovinova tvrdnja da je Flojd mogao zapravo da diše, izveštaj sa obdukcije Kancelarije za medicinsko ispitivanje okruga Henepin potvrdio je da je Flojd umro od "kardiopulmonalnog hapšenja, komplikovanog silom, uzdržavanjem i komprimovanjem vrata. " Kancelarija lekara takođe je potvrdila da govori istinu da je zaražen novim koronavirusom.

Kurir.rs/Logicno.com Foto: Printcreen YT

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...