MILIONER PRONAĐEN RASKOMADAN U NJUJORKU Sestra ušla u stan i zatekla jeziv prizor! Sumnja se na profesionalnu egzekuciju
Foto: Facebook/Fahim Saleh

kamere navodno snimile osumnjičenog

MILIONER PRONAĐEN RASKOMADAN U NJUJORKU Sestra ušla u stan i zatekla jeziv prizor! Sumnja se na profesionalnu egzekuciju

Planeta -

Milioner Fahim Saleh pronađen je mrtav u svom stanu u Njujorku.

Stravičan prizor zatekla je njegova sestra koja je bila zabrinuta jer joj se nije javljao.

Kada je ušla u stan videla je da su njegovi glava i udovi bili odsečeni testerom koja je i dalje bila uključena u struju. Prema prvim informacijama, svi delovi tela stavljeni su u plastične kese.

Navodno, kamere u zgradi snimile su osumnjičenog sa rukavicama, kapom, maskom i koferom kako ulazi u lift sa Salehom do stana.

Saleh i osumnjičeni su zajedno otišli do njegovog stana na sedmom spratu, a kada su izašli iz lifta, odigrao se napad. On je pao na pod, ali i dalje nije poznato da li ga je napadač upucao ili omamio. Zbog načina kako je organizovan napad, policija smatra da je reč o profesionalnoj egzekuciji.

"Osumnjičeni je imao sa sobom kofer, očigledno je reč o profesionalcu", rekao je neimenovani izvor iz policije.

Kako se ističe, policiju je iznenadilo što je na licu mesta pronašla vrlo malo krvi, s obzirom da je Saleh potpuno bio raskomadan, pa se smatra da je veći deo uklonio napadač. Istraživači pokušavaju da utvrde da li je upravo Salehova sestra prekinula ubicu u sklanjaju delova tela, kao i da li je ubica iskoristio drugi izlaz kako bi napustio zgradu.

"Imamo torzo, glava je odsečena, kao i ruke i noge. Sve je još na licu mesta, ali i dalje ne znamo šta je motiv", rekao portparol njujorške policije narednik Karlos Nijeves.

Saleh je nekadašnji vebsajt developer koji je postao izvršni direktor kurirske službe u Lagosu, Nigeriji, a milioner je nedavno kupio luksuzni stan na Mehnetnu za dva miliona dolara.

Prema rečima njegovih prijatelja, Saleh je svoje bogatstvo stekao sam, a njegova strast bili su gedžeti i video igrice. Kako kažu, uživao je da dovodi tehnološke kompanije u nerazvijene zemlje kao što su Nigerija i Indonezija.

Sin je bangladeških imigranata, a već kao tinejdžer je naučio da kodira i razvija aplikacije. Potom je diplomirao na Univerzitetu Bentli u Valtamu, u Masačusetsu, a već tada je imao uspeha sa aplikacijom "PrankDial" koja je napravljena tako da se upućuju šaljivi telefonski pozivi.

Kurir.rs/Njujork post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja