Najnovije vesti

RASKRINKANA OPASNA SEKTA: Čovek koga su zvali DOKTOR vrbovao devojčice, a primoravao ih je na najveće gadosti (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

delovao više od 30 godina

RASKRINKANA OPASNA SEKTA: Čovek koga su zvali DOKTOR vrbovao devojčice, a primoravao ih je na najveće gadosti (VIDEO)

Planeta

Policija italijanskog grada Novare otkrila je, zahvaljujući svedočenju jedne devojčice, postojanje "psiho sekte", koja je, delovala u celoj Italiji više od 30 godina.

Na čelu sekte čije su žrtve bile uglavnom mlade žene i devojčice je 77 godišnji čovek, koga su oslovljavali "Doktor", a prema njemu su se odnosile kao prema božanstvu.

Članice sekte bile su podvrgnute seksualnom nasilju da bi im se, kako im je govorio vođa, zapalio unutrašnji plamen, i bile su mu potpuno potčinjene, a neke je uspeo da sasvim izoluje čak i od porodica, dok je drugima i porodicu uvukao u sektu.

Devojčice i mlađe žene birane su iz dobrostojećih porodica, sekta se bavila i pranjem novca, a vođa je odlučivao sa kim mogu da se druže, šta da rade, i sam je birao sa kojom žrtvom će se zabavljati.

Policija je otkrila da je vođa imao 26 saradnika, svi su pod istragom, a u primamljivanju članica učestvovali su i profesionalci kao neke psihoterapeutkinje, vlasnici dve baletske škole, vlasnici zanatskih radnji i drugi.

Prema navodima policije, čak su i devojke visokog kulturnog nivoa rizikovale i bile uvučene u sektu, ukoliko ih je vođa ocenio kao mete.

Niko nije mogao da bude siguran da neće biti uvučen u sektu, svedočila je devojčica, a detalje je saopštila policija na vanrednoj konferenciji za medije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...