OGLASIO SE NEMAČKI RAMBO: Jurilo ga 2.500 policajaca, a sada je otkrio gde se krio tokom 5 dana bekstva (VIDEO)
Foto: EPA/Youtube

tražili ga 5 dana

OGLASIO SE NEMAČKI RAMBO: Jurilo ga 2.500 policajaca, a sada je otkrio gde se krio tokom 5 dana bekstva (VIDEO)

Planeta -

Iv Rauš, osumnjičeni za razoružavanje četvorice policajaca u Nemačkoj, poznat po nadimku Rambo, ispričao je da ništa nije jeo dok se krio u Švarcvaldu (Crnoj šumi), a vreme je mahom provodio u jarcima i rupama, saopštile su danas vlasti.

Rauš (31), koji je pobegao u prošlu nedelju, a uhapšen posle pet dana potrage, navodi i da mu je telefon uglavnom bio isključen kako bezbednosne snage ne bi mogle da ga lociraju.

On je pobegao u šumu u blizini grada Openaua na jugozapadu Nemačke nakon što je pretio četvorici policajaca i uzeo im pištolje.

U potrazi za njim učestvovali su elitna jedinica, helikopteri i psi tragači, a korišćeni su i termički detektori.

Više od 2.430 policajaca učestvovalo je u operaciji, navodi policija.

Osumnjičeni je pronađen kako se krije u grmlju, a ispred njega nalazila su se četiri pištolja, dok je u krilu imao sekiru, rekao je ranije novinarima zamenik šefa regionalne policije.

Kako je naveo, Rauš je lakše povređen u operaciji, kao i jedan policajac koji je zadobio povrede sekirom.

foto: EPA/RONALD WITTEK

Rauš je, nakon što je uhapšen u petak, rekao da je užurbano spakovao četiri komada oružja i druge "osnovne stvari" i pobegao u šumu.

On je rekao da je primetio policijski helikopter i da je pretpostavio da je u toku potraga, a da je držao isključen telefon kako ne bi mogli da ga lociraju.

Kretao se noću, dok se tokom dana krio u rupama.

foto: EPA/RONALD WITTEK

Policija i tužilaštvo dodaju da je pronađen dokument, koji izgleda kao pismo koje je Rauš napisao članovima porodice u slučaju da mu se nešto dogodi.

Policija je prvobitno pozvana zbog sumnjivog muškarca koji se, kako je navedeno, šeta oko kolibe u šumi u blizini Openaua.

foto: EPA/RONALD WITTEK

Policajci su pronašli Rauša u kolibi i rekli da je on najpre delovao kao da želi da sarađuje, ali da je iznenada izvukao pištolj i razoružao četvoricu policajaca.

Mediji su ga nazvali "Rambo" po liku iz američkih filmova, ratnom veteranu iz Vijetnama, koji beži od američke policije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track