U JEKU PANDEMIJE TRAMPOVA ADMINISTRACIJA BI DA RENOVIRA BELU KUĆU: Traži 377 miliona dolara za radove u Zapadnom krilu
Foto: Profimedia

modernizacija

U JEKU PANDEMIJE TRAMPOVA ADMINISTRACIJA BI DA RENOVIRA BELU KUĆU: Traži 377 miliona dolara za radove u Zapadnom krilu

Planeta -

Trampova administracija traži 377 miliona dolara u sledećem nacrtu o pomoći za ublažavanje posledica korona virusa za dugotrajnu modernizaciju Zapadnog krila, ali tek treba utvrditi kada bi se to moglo dogoditi.

Iznos, uključen u nacrt zakona o pomoći od strane Senata, takođe bi obuhvatio novu bezbednosnu zaštitu za zgradu Izvršne kancelarije Ajzenhauer u kompleksu Bele kuće, prenosi AP.

Dok su zakonodavci, uključujući republikance, na zahtev administracije dobili više od milijardu dolara za novo sedište FBI-ja u Vašingtonu, plan za Zapadno krilo je povukao relativno malu pažnju. Administracija kaže da bi renoviranje Bele kuće "povećalo sposobnost kampusa da otkrije i ublaži spoljnu bezbednost i pretnje od pandemije".

Zapadno krilo nije kompletno modernizovano od 1933. godine, prema Upravi za opšte usluge, koja održava većinu kompleksa Bele kuće.

Renoviranje su planirale i odlagale prethodne administracije - poslednji put predsednik SAD Barak Obama 2013. godine, delimično zato što nijedan predsednik nije hteo da se privremeno odrekne Ovalnog kabineta na nekoliko meseci ili duže, navodi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track