SIJARTO HVALIO SALVINIJA: Otkrio je BRISELSKU LAŽ, zaslužuje zahvalnost i pohvale!
Foto: EPA / ANDREA LASORTE

podrškA

SIJARTO HVALIO SALVINIJA: Otkrio je BRISELSKU LAŽ, zaslužuje zahvalnost i pohvale!

Planeta -

U objavi na Fejsbuku povodom odluke Senata Italije da ukine imunitet Mateu Salviniju, lideru italijanske desničarske stranke Liga, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto istakao je da Salvini zaslužuje "zahvalnost i pohvale" za svoje političko delovanje.

Dok liberalno nastrojeni mediji tu odluku predstavljaju kao pobedu, Salvini je taj koji "nije želeo da dozvoli ilegalnim migrantima, švercerima ljudi i njihovim saveznicima, takozvanim nevladinim organizacijama, da se smeju u lice italijanskim i evropskim zakonima, krše sve postojeće propise i prema sopstvenom nahođenju dolaze u italijanske luke, time ilegalno ulazeći u Evropu", istakao je u komentaru Sijarto, a prenosi mađarski MTI.

foto: EPA / Alessandro Di Meo

Sijarto je dodao da je Salvini, bivši italijanski vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova, odlučio da zaštiti Italiju i Evropu i dokaže da se ono što je Mađarska učinila na zaštiti evropskih granica na kopnu takođe može učiniti na moru, dodao je Sijatro.

Salvini je razotkrio "briselsku laž" da je pomorske granice Evrope nemoguće zaštititi, i dokazao da je zapravo suprotno, istakao je Sijarto.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / ANDREA LASORTE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja