ZNAO JE DA SE NEŠTO STRAŠNO DEŠAVA ČIM JE ŽENA NARUČILA PICU: Mladi policajac iz Torina shvatio poziv u pomoć!
Foto: Profimedia

žrtva nasilja

ZNAO JE DA SE NEŠTO STRAŠNO DEŠAVA ČIM JE ŽENA NARUČILA PICU: Mladi policajac iz Torina shvatio poziv u pomoć!

Planeta -

Mladi policajac Vinćenco Maria Tripodi koji je dežurao na telefonskoj centrali torinske policije postao je junak dana i dobio i sve pohvale, pa i od premijera Đuzepea Kontea, jer je poziv jedne žene koja je tražila sa joj se dostavi pica, odmah shvatio kao apel za pomoć, a ne telefonsku grešku i na vreme intervenisao i sprečio ozbiljnije posledice porodičnog nasilja.

Žena iz Torina koja je pozvala broj policije i "narucila picu za sebe i sina" postupila je tačno po savetu centra za borbu protiv nasilja u porodici, koji zrtvama sugerisu da pozovu policiju, a pred nasilnikom, glume da poručuju picu ili nešto drugo.

Tako je i mladi policajac na poziv da se piza donese "hitno na njenu adresu", samo pitao da li zna koga zove i nakon potvrdnog odgovora, aktivirao na ekranu kompjutera koji prati telefonske pozive znak upozorenja da bi telefonski poziv mogao ukazati na nasilje i da eventulna žrtva ne moze otvoreno da govori.

foto: EPA, Ilustracija

Policijska patrola je stigla na adresu u roku od par minuta i kasnije saopštila da da je "nasilje bilo u toku, da su žena i sin od 10 godina bili u šoku, preplašeni, a da je nasilni muž bio pijan i da je uhapšen".

Iz kabineta premijera Kontea saopštili su da je policajac poreklom iz Kalabrije, južne italijanske pokrajine, i da je nakon što je završio obuku, raspoređen na prvo radno mesto, upravo u operativni centar u Torinu.

Nasilje u porodici čije su žrtve većinom žene, uglavnom vrše njihovi muževi ili partneri, i na zalost ono nije zaustavljeno ni u vreme karantina.

U prvih šest meseci ove godine u Italiji su 59 zena ubili oni koji tvrde da ih vole, ili su ih voleli.

U prošloj godini žene su činile 33 odsto ukupnog broja žrtva ubistva, a u prvih 6 meseci ove godine čak 45 odsto od ukupnog broja žrtava nasilja.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track