Najnovije vesti

INDIJCI SPREČILI NOVI BEJRUT: Zaplenjen kontejner sa 740 tona amonijum nitrata
Ilustracija, Foto: Profimedia

uspeh

INDIJCI SPREČILI NOVI BEJRUT: Zaplenjen kontejner sa 740 tona amonijum nitrata

Planeta

Indijski carinski organi zaplenili su kontejner sa 740 tona amonijum nitrata, hemikalije koja je ove nedelje izazvala stravičnu eksploziju u prestonici Libana, u kojoj je poginulo oko 150 osoba, dok je oko 5.000 povređeno.

Carinski organi u južnom indijskom lučkom gradu Čenaj saopštili su da je velika pošiljka hemikalija skladištena na tom mestu, na udaljenosti od 20 kilometara od grada.

"Zaplenjeni teret je bezbedno skladišten i bezbednost tereta i javnosti je osigurana s obzirom na opasnu prirodu tereta", naveli su u saopštenju.

U saopštenju se ističe da ne postoji stambeno područje u krugu od dva kilometara od teretne stanice, u kojoj je skladištena roba, prenosi Rojters.

Amonijum nitrat upotrebljava se za pravljenje đubriva i eksploziva, koji se uglavnom koriste za vađenje ruda i kamena u Indiji.

Pošiljku je kompanija Aman Hemikals, čije je sedište u saveznoj državi Tamil Nadu, uvezla 2015. godine, a ona je konfiskovana po dolasku u zemjlu zbog navodnog kršenja pravila uvoza, naveo je jedan carinski zvaničnik.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...