Najnovije vesti

AMERIČKI SPECIJALCI OSUĐENI NA 20 GODINA ROBIJE U VENECUELI: Obučavali pobunjenike u Kolumbiji da svrgnu Madura!
Foto: Profimedia

osuđeni za terorizam

AMERIČKI SPECIJALCI OSUĐENI NA 20 GODINA ROBIJE U VENECUELI: Obučavali pobunjenike u Kolumbiji da svrgnu Madura!

Planeta

Sud u Venecueli osudio je dva bivša pripadnika američkih specijalnih snaga na 20 godina zatvora zbog učestvovanja u neuspelom napadu na plaži čiji je cilj svrgavanje predsednika Nikolasa Madura, objavili su tužioci.

Bivši pripadnici Zelenih beretki Luk Denman i Ajran Beri priznali su da su učestvovali u operaciji 4. maja koju je vodio treći bivši pripadnik vojske SAD, koji je, međutim, ostao u Sjedinjenim državama, objavilo je u petak tužilaštvo, prenosi AP. 

foto: Profimedia

"Operacija Gideon" pokrenuta je iz improviziranih kampova za obuku u susednoj Kolumbiji i u njoj je poginulo najmanje osam pobunjeničkih vojnika dok je ukupno 66 bilo zatvoreno. 

Bivša zelena beretka Džordan Gudro, koji je upravljao privatnom firmom za obezbeđenje sa sedištem na Floridi pod nazivom Silverkorp, preuzeo je odgovornost za neuspeli napad. 

Venecuelanski tužioci objavili su da su Denman i Beri, obojica bivši pripadnici američkih službi, proglašeni krivim za zaveru, trgovinu ilegalnim oružjem i terorizam. 

Njihov slučaj iskorišćen je na državnoj televiziji kao dokaz dugodišnjih tvrdnji da su SAD odlučne da zbace Madurovu socijalističku vladu.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...