ŽRTVE HAKERA SVE ČEŠĆE OBIČNI LJUDI: Vaš profil na društvenim mrežama mogu prodati za OVOLIKO!
Foto: Profimedia

pažljivo sa šiframa

ŽRTVE HAKERA SVE ČEŠĆE OBIČNI LJUDI: Vaš profil na društvenim mrežama mogu prodati za OVOLIKO!

Planeta -

Hakeri već poodavno vrebaju svaku mogućnost da na internet prevarama debelo zarade, ali njihove žrtve nisu samo bogate kompanije i vredni tajni podaci već sve češće i obični ljudi.

Poslednje najnovije istraživanje hakerskih napada i sajber kriminala pokazalo je koje su prosečne cene koje su hakeri spremni da plate u zamenu za razne profile na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama.

Ako je verovati najnovijem izveštaju koji otkriva prosečnu cenu, koju su hakeri spremni da plate za provaljene profile, to nije nimalo jeftino.

Privacy Affairs objavio je podatke nakon analiziranja stotine oglasa na crnom tržištu interneta, gde hakeri rutinski izmenjuju ukradene podatke kako bi uspeli da otkriju prosečnu cenu različitih vrsta ukradenih lozinki.

foto: EPA/Ilustracija

Ukradeni Fejsbuk profil tako košta oko 74.5 dolara, dok Insagram profil vredi nešto manje, odnosno 55.45 dolara.

Analitičari ove organizacije objasnili su da su lozinke za društvene mreže uglavnom jeftine, ali naglašavaju i da pomoću njih hakeri mogu domoći puno unosnih informacija.

"Informacija sa društvenih mreža može se koristiti u velikom broju raznih prevara, uključujući krađu identiteta" objašnjavaju ovi istraživači.

Kurir.rs / Novosti, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track