Ubica izraelskih turista bio u Bosni?

Bugari traže pomoć od BiH

Ubica izraelskih turista bio u Bosni?

Planeta -
Muškarac koji je izvršio napad se dovodi u vezu s iranskim terorističkim organizacijama, što je i razlog da se preispitaju informacije o tome je li on održavao veze s nekim osobama u BiH

SARAJEVO - Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH dostavila je svim bezbednosnim agencijama u ovoj zemlji informacije koje je primila od Interpola Bugarske, kako bi pomogle u identifikaciji izvršioca bombaškog napada na autobus sa izraelskim turistima, koji se desio 18. jula na aerodromu u Burgasu.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH Himzo Selimović izjavio je za sarajevski Dnevni avaz da je svim policijskim agencijama, među kojima su Granična policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), uz informaciju iz Interpola, prosleđen i fotorobot poginulog muškarca za koga se pretpostavlja da je samoubica terorista.

Selimović je rekao da trenutno ne postoje informacije o tome da je muškarac koji je izvršio teroristički napad u Bugarskoj pre toga boravio u BiH, ili bio povezan s određenim osobama iz ove države.

"Sve što dobijemo od naših agencija biće odmah prosleđeno Interpolu u Sofiji", rekao je Selimović.Bugarski Interpol, osim od BiH, zatražio je pomoć od zemalja u regiji kako bi utvrdio poreklo i identitet teroriste.

Muškarac koji je izvršio napad se, prema pisanju medija, dovodi u vezu s iranskim terorističkim organizacijama, što je i razlog da se preispitaju informacije o tome je li on održavao veze s nekim osobama u BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track