Najnovije vesti

PONOVO SE ZARAZILI: Dva pacijenta iz Belgije i Holandije opet imaju korona virus
Foto: EPA / OLIVIER HOSLET

epidemija

PONOVO SE ZARAZILI: Dva pacijenta iz Belgije i Holandije opet imaju korona virus

Planeta

Jedan pacijent u Holandiiji i još jedan u Belgiji potvrđeni su kao slučajevi ponovne infekcije korona virusom, javio je danas holandski javni radiodifuzni servis NOS.

Ove sedmice se već pojavila informacija o tome da je jedan muškarac u Hongkongu ponovo zaražen korona virusom četiri i po meseca pošto se oporavio od infekcije.

U izjavi za holandski javni servis, virusolog Marion Kopmans rekla je da je ponovo zaraženi pacijent iz Holandije stariji čovek sa oslabljenim imunim sistemom.

Kako navodi Rojters, potrebna su genetička ispitivanja da bi se utvrdilo da li između slučajeva ponovne zaraze postoji razlika u soju virusa.

Kopmansova, koja je stručna savetnica holandske vlade, dodala je da slučajevi reinfekcije ne predstavljaju iznenađenje, ali da treba ustanoviti da li je ta pojava učestala.

Po rečima virusologa Marka van Ransta, pacijent iz Belgije ima blage simptome COVID-19, a njegov slučaj pokazuje da antitela razvijena u organizmu prilikom prve infekcije nisu bila dovoljna da spreče ponovnu zarazu nešto drugačjom varijantom istog virusa.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...