Najnovije vesti

MELANIJA ODRŽALA GOVOR U BELOJ KUĆI: Založila se za rasnu harmoniju i izrazila saosećanje sa žrtvama korona virusa VIDEO
Foto: Profimedia/Brendan Smialowski/AFP

republikanska konvencija

MELANIJA ODRŽALA GOVOR U BELOJ KUĆI: Založila se za rasnu harmoniju i izrazila saosećanje sa žrtvama korona virusa VIDEO

Planeta

Prva dama SAD Melanija Tramp založila se za rasno jedinstvo u svom govoru na konvenciji Republikanske stranke prenošenom preko video linka uživo iz Bele kuće.Ona je pozvala Amerikance da prestanu da prave pretpostavke na osnovu rase i kritički se osvrnula na američku istoriju.

"Kao svi vi razmišljala sam o rasnim nemirima u našoj zemlji. Gruba je realnost je da nismo ponosni na deo naše istorije. Podstičem vas da se usredsredite na budućnost dok i dalje učite iz prošlosti", rekla je ona.

Melanija Tramp koja obično izbegava da bude u centru pažnje održala je svoj govor u vrtu Bele kuće pred malom publikom u kojoj su bili suprug, potpredsednik SAD i njegova supruga i njeni roditelji.

"Prestanite sa nasiljem i pljačkom", rekla je ona takodje dok se protesti nastavljaju zbog pucanja policije u Viskonsinu, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Prva dama koja se obično drži van pažnje javnosti sinoć je izašla da se založi za drugi mandat svog supruga istovremeno nastojeći da izbegne greške koje su narušile njen uvodni govor naciji kada je Tramp izabran 2016.godine.

Na republikanskoj konvenciji juče je njen suprug Donald Tramp i zvanično nominovan za njihovog predsedničkog kandidata, za drugi mandat na izborima u novembru. Njegov rival će biti demokratski predsednički kandidat Džo Bajden. Po sadašnjim anketama Tramp je iza Bajdena.

Melanija Tramp iskoristila je svoje obraćanje sinoć da ukaže da uvidja bol izgubljenih života i poremećenih porodica zbog pandemije korona virusa. Taj pristup se razlikovao od drugih govornika na republikanskoj konvenciji koji su o pandemiji govorili kao u uspešno pobedjenom izazovu.

"Želim da znate da niste sami", poručila je ona desetinama hiljada porodica koje su pogodjene. Više od 177.000 Amerikanaca umrlo je od Kovida-19, bolesti izazvane virusom. Obećala je da pomoć stiže od odlučnog predsednika Donalda Trampa.

"Administracija moga supruga neće prestati da se bori dok ne bude efikasnog tretmana ili vakcine dostupne svima", rekla je ona.

"Donald neće stati dok ne bude učinio sve što može da zbrine svakog pogodjenog ovom užasnom pandemijom", rekla je ona u rečima koje su bile mnogo blaže od mnogih koji su pre nje govorili na republikanskoj konvenciji.

Melanija Tramp je pre više meseci rekla da je spremna za naredne četiri godine. Predesetogodišnja gospodja Tramp, rodjena u Sloveniji, tek je druga prva dama rodjena van SAD u američkoj istoriji.

Tramp će se obratiti poslednje noći konvencije u četvrtak.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia/Brendan Smialowski/AFP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...