NOVI SNIMAK INCIDENTA IZ VISKONSINA: Blejk se rve sa policajcima, ustaje i ide do auta, a onda je upucan 7 puta (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/CBS This Morning

sad

NOVI SNIMAK INCIDENTA IZ VISKONSINA: Blejk se rve sa policajcima, ustaje i ide do auta, a onda je upucan 7 puta (VIDEO)

Planeta -

Pojavio se snimak koji pokazuje incident iz Viskonsina iz drugog ugla. Na njoj se vidi kako se Afroamerikanac prvo rva s policajcima, potom ustaje i odlazi do auta. Policajac ide za njim i puca mu u leđa

Afroamerikanac Džejkob Blejk (29), u teškom je stanju nakon što ga je u nedelju policajac u Viskonsinu upucao u leđa.

Policajci su na intervenciju izašli u gradu Kenoši, nakon dojave o porodičnom nasilju. Džejkoba su pronašli ispred kuće.

Na prvom snimku vidi se kako Džejkob nenaoružan ide prema automobilu ignorišući naredbe da se zaustavi. Policajac ga jednom rukom vuče za majicu, a u drugoj drži pištolj, piše 24sata.hr.

Odjednom mu ispaljuje najmanje sedam metaka u leđa. Džejkob pada na sedište, glava mu udara u sirenu. Čuje se i vrisak žene ispred auta. U autu je u trenutku pucnjave bilo njegovo troje dece.

Gledali su kako im policajac puca u oca.

Pojavio se snimak iz drugog ugla koji pokazuje što je prethodilo pucnjavi. Ni na jednom snimku se ne vidi da Džejkob ima oružje.

Snimak nam ne odgovara na pitanje zašto je policajac (ili više njih) pucao u nenaoružanog crnca iz blizine čak sedam puta. Na novom snimku se vidi kako se Džejkob rve s policajcima, očigledno se protivi hapšenju, ide prema automobilu, ali nije jasno zašto je dobio sedam metaka u leđa. To bi trebala da pokaže istraga.

Kurir.rs/24sata.hr/Radio Sarajevo

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track