NOVO UBISTVO AFROAMERIKANCA U SAD: Policija usmrtila mladića (18), tvrde da im je pretio vatrenim oružjem (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ Geekcraft studios

JEZIVO

NOVO UBISTVO AFROAMERIKANCA U SAD: Policija usmrtila mladića (18), tvrde da im je pretio vatrenim oružjem (VIDEO)

Planeta -

U Americi se dogodilo novo policijsko ubistvo mladog Afroamerikanca - sinoć su u Vašingtonu policajci ubili mladog Afroamerikanca Dajona Keja (18), uz obrazloženje da se "pretio vatrenim oružjem".

Ovaj najnoviji slučaj policijskog ubistva Afroamerikanca izazvao je proteste širom SAD, ali i novo preispitivanje policijske taktike.

Kako javlja AP, ispred policijske stanice u jugoistočnom Vašingtonu sinoć se okupio veliki broj ogorčenih građana, a nešto kasnije je došlo i do sučeljavanja demonstranata sa pripadnicima snaga reda.

U naknadnom, pro'irenom policijskom izveštaju navodi se da je 18-godišnji Kej identifikovan kao lice koje je pobeglo kada mu se priblišila policija, koja je istrašivala prijavu o naorušanom mladiću viđenom u jednom kvartu jugoistočnog Vašingtona.

"Tokom potere za beguncima, jedan osumnjičeni je mahao pištoljem, pa je jedan od policajaca ispalio jedan hitac i pogodio Dajona Keja ", navodi se u saopštenju vašingtonske policije.

Kej je prevezen u najbližu bolnicu gde je ubrzo konstatovano da je podlegao povredi.

Lokalni ogranak organizacije Životi crnaca su važni pozvao je građane da odmah izađu na proteste, a na video snimcima koji su kasnije postavljeni na društvene mreže mogli su se videti policajci kako postavljaju bicikle kao barijeru naspram oogorčenih i besnih građana američke prestonice.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja