MATEO SALVINI PORUČIO: Italija rizikuje da umre u nedostatku jasnih odluka, ova vlada neće vladati do kraja svog mandata
Foto: EPA / Alessandro Di Meo

konferencija

MATEO SALVINI PORUČIO: Italija rizikuje da umre u nedostatku jasnih odluka, ova vlada neće vladati do kraja svog mandata

Planeta -

Lider opozicione stranke "Liga", Mateo Salvini poručio je na "Forumu Cernobio", visednevnoj konferenciji koja se od 1975. godine odrzava na jezeru Komo, da Italija rizikuje da umre u nedostatku jasnih odluka.

Kako prenosi agencija "Agi", Salvini je rekao da se nada da sadašnja vlada, koju čine Demokratska stranka i Pokret Pet Zvezdica, neće vladati do kraja svoga mandata.

"Ne možete imati vladu u kojoj jedni kažu da, a drugi ne, svađaju se oko svega, gde oko svega vlada haos. Italija je jedina zemlja u Evropi koja jos nije sigurna u pogledu pocetka nove skolske godine, ne daje jasne odgovore", rekao je Salvini uz opaske da je reč o vlada brbljivaca.

Salvini ke rekao kako se nada da će Italijani imati priliku da uskoro ponovo biraju nekoga ko ce preuzeti odgovornost i odlucivati, rekao je lider Lige preporučujući sebe i svoju stranku za pobednike predstojećih izbora.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track