DRAMA U NEMAČKOJ: Državljanin BiH napravio haos! Zaustavio je voz koji je jurio 320 kilometara na čas, a OVO je razlog
Foto: Profimedia

poremetio vozni red

DRAMA U NEMAČKOJ: Državljanin BiH napravio haos! Zaustavio je voz koji je jurio 320 kilometara na čas, a OVO je razlog

Planeta -

U ponedeljak 7. septembra 2020. godine, došlo je do poremećaja u saobraćanju vozova Nemačkih železnica (Deutsche Bahn), a krivac za sve je 35-godišnji državljanin BiH.

Bosanac se vozio u brzom Intersiti Ekspresu (ICE) na liniji Beč – Berlin, kada je u ponedeljak, nešto posle 18 sati, voz stigao na glavnu stanicu Hale. Putnik iz Bosne i Hercegovine napustio je voz na peronu 12 zbog predaha za pušenje, dok je njegov prtljag ostao u vozu.

Nešto duže se zadržao i zakasnio da uđe u vagon pre nego su vrata zatvorena, a voz krenuo. Usledila je drama: Bosanac je, prema policijskom izveštaju, skočio, stao između lokomotive i prvog vagona i uhvatio se za napojne vodove voza koji inače juri do 320 kilometara na čas.

Jedan posmatrač je primetio šta se desilo, upitio poziv hitnim službama. Državna policija je potom obavestila pokrajinsku policiju i železnički centar za vanredne situacije, da bi konačno poruka putem radija stigla i do mašinovođe.

Intercity Express je prisilno zaustavljen na stanici Landsberg, gde su policajci sa sirenama i blicevima prihvatili "slepog putnika". Srećom, ostao je nepovređen u ovoj opasnoj avanturi.

Bosanca očekuje prijava o upravnom prekršaju, a verovatno će se suočiti i s tužbom. Naime, Intersiti Ekspres je, zbog uviđaja, kasnio 56 minuta, a još dva voza S-Bahna nisu mogla da poštuju satnicu voznog reda.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track