PORTPAROL KREMLJA PORUČIO: Optužbe o umešanosti ruskih zvaničnika u incident sa Navaljnim su pogrešne i neprihvatljive
Foto: EPA / YEVGENY FELDMAN

oštro

PORTPAROL KREMLJA PORUČIO: Optužbe o umešanosti ruskih zvaničnika u incident sa Navaljnim su pogrešne i neprihvatljive

Planeta -

Kremlj veruje da su sve optužbe o umešanosti ruskih zvaničnika u incident u vezi sa ruskim opozicionim političarem Aleksejom Navaljnim apriori pogrešne i neprihvatljive, poručio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je na taj način reagovao na izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je rekao da postoji "značajna šansa" da su visoko pozicionirani ruski zvaničnici naredili navodno trovanje Navaljnog.

"Čuli smo njegovu izjavu. Zainteresovani smo da otkrijemo uzrok incidenta. Verujemo da su bilo kakve direktne ili indirektne veze i nagoveštaji o umešanosti bilo kog ruskog predstavnika u ovaj incident neprihvatljive i apriori pogrešne i da iskrivljuju realnost", naveo je Peskov, a prenosi TAS S.

Navaljni, koji se nalazi u bolnici u Berlinu, prebačen je avionom u Nemačku nakon što mu je pozlilo na jednom letu u Rusiji prošlog meseca.

Nemačka tvrdi da je on otrovan nervnim agensom novičokom i da je cilj bio njegovo ubistvo, dok Rusija navodi da nema dokaza da je Navaljni otrovan.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track