FARMER JE HTEO SVE DA RAZVESELI TOKOM KORONE: Zasadio je 2 miliona suncokreta, a ovi prizori će i vas oduševiti
Foto: Instagram/thompson strawberry farm

malo živosti u 2020. godini

FARMER JE HTEO SVE DA RAZVESELI TOKOM KORONE: Zasadio je 2 miliona suncokreta, a ovi prizori će i vas oduševiti

Planeta -

Farmer iz Viskonsina, Skot Tompson, zna da je ova godina mnogima teško pala, pa je hteo da uradi nešto što će svima izmamiti osmeh na lice.

Tompson, inače četvrta generacija uzgajivača voća, sa svojom ženom došao je na sjajnu ideju kada je proglašena pandemija koronavirusa.

"Znali smo da želimo da pomognemo ljudima iz urbanih krajeva, da malo pobegnu iz svoje svakodnevice, makar nakratko", rekao je.

Tokom 5 nedelja, postepeno je sadio seme suncokreta na području od oko 8 hektara.

Tako je posadio čak 2 miliona stabljika suncokreta.

Even the butterflies ? love the sunflowers!! ?

Објава коју дели Thompson Strawberry Farm (@thompsonstrawberryfarm) дана

Iako cvetanje ove biljke može da se posmatra kroz 10 do 14 dana, na ovaj način u suncokretima su posetioci mogli da uživaju oko 6 do 8 nedelja.

"Svakog dana ima gužve. Možete da šetate kroz divna polja suncokreta", rekao je Tompson čija se farma nalazi na oko sat vremena udaljenosti od Čikaga.

I to nije kraj - još oko 750.000 suncokreta će procvetati u narednim danima, tako da još može da se uživa u ovim divnim prizorima.

"Ljudi žele da budu napolju i makar malo da se osete normalno tokom pandemije, pa je ovo sve pozitivno uticalo na njih. I bez obzira što možda ništa nismo zaradili, svakako smo se dobro zabavili", zaključio je Amerikanac.

Kurir.rs/Usatoday.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track