KREMLJ O SUKOBU U NAGORNO-KARABAHU: Nastavljamo da pratimo situaciju, momentalno obustaviti borbena dejstva
Foto: EPA/MINISTRY OF DEFENCE OF ARMENIA

rusija

KREMLJ O SUKOBU U NAGORNO-KARABAHU: Nastavljamo da pratimo situaciju, momentalno obustaviti borbena dejstva

Planeta -

Pozivamo na momentalni prekid vatre u Nagorno-Karabahu i da se čitav proces prebaci u političko-diplomatske tokove, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Nastavljamo da pomno pratimo situaciju u regionu, smatramo da borbena dejstva treba odmah da budu obustavljena a proces regulisanja konflikta kao takvog, kao i posledica najnovije eskalacije, prebačen u političko-diplomatske tokove", rekao je Peskov.

On je dodao da je situacija na liniji razdvajanja u Nagorno-Karabahu povod za veliku zabrinutost Moskve i mnogih drugih zemalja.

"Od prvog časa kad je došlo do eskalacije ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je bio u kontaktu s kolegama i u Jerevanu i u Bakuu. Pored toga na inicijativu jermenske strane predsednik Rusije Vladimir Putin je juče razgovarao s premijerom Jermenije", dodao je Peskov.

Na pitanje novinara da li u Kremlju smatraju da eskalacija sukoba u tom regionu namerno izazvana s ciljem nekakvog uticaja na Rusiju, Peskov je odgovorio odrično.

U regionu Nagorno-Karabaha juče je došlo do obnavljanja sukoba. Dve strane, Azerbejdžan i Jermenija, međusobno se optužuju za eskalaciju.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track