BAJDEN ZADAO UDARAC TRAMPU UOČI DEBATE: Objavio svoje poreske prijave!
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

predizborna kampanja

BAJDEN ZADAO UDARAC TRAMPU UOČI DEBATE: Objavio svoje poreske prijave!

Planeta -

Džo Bajden je u utorak objavio svoje poreske prijave za 2019, uoči predsedničke debate s Donaldom Trampom, koji se našao na meti medija zbog navoda o njegovim krajnje malim uplatama poreza i izbegavanja da objavi svoje prijave.

Dokumenti koje je demokratski kandidat za Belu kuću objavio na svojom sajtu pokazuju da su Bajden i njegova supruga platili prošle godine 299.346 dolara saveznog poreza.

Podsetimo, u nedelju je Njujork tajms otkrio da je Donald Tramp 2016. platio tek 750 dolara poreza saveznoj državi, a da prethodnih 15 godina nije platio ništa.

Poreske prijave za prošlu godinu objavila je i kalifornijska senatorka Kamala Haris, Bajdenova kandidatkinja za potpredsednicu.

foto: EPA / Al Drago / POOL

"Ovo je istorijski nivo transparentnosti, koji bi Amerikancima trebalo da vrati veru da će njihovi čelnici brinuti za njih, a ne samo za sebe", rekla je zamenica šefa Bajdenove kampanje Kejt Bedingfild u razgovoru s novinarima.

"Gospodine predsedniče, objavite svoje poreske prijave ili zaćutite", dodala je.

Debata bi mogla da bude ključna za Bajdena ako pokaže da je sposoban da se suprotstavi Trampu i preuzme Ovalni kabinet, smatraju analitičari.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja