Najnovije vesti

ASAD OTKRIO DETALJE KRVAVOG RATA U SIRIJI: Ruski piloti su uzletali usred borbe pre izlaska sunca, nisu imali vremena za odmor
Foto: Printscreen Youtube/Телеканал Звезда

INTERVJU ZA RUSKU TELEVIZIJU

ASAD OTKRIO DETALJE KRVAVOG RATA U SIRIJI: Ruski piloti su uzletali usred borbe pre izlaska sunca, nisu imali vremena za odmor

Planeta

Ruska vojska se odlikuje ne samo dobrom tehnikom, već i visokom profesionalnošću vojnika, izjavio je sirijski lider Bašar el Asad u ekskluzivnom intervjuu televiziji „Zvezda“.

„Nema sumnje da je ruska vojska odlično tehnički opremljena. To se moglo primetiti tokom rata. To je profesionalna vojska u pravom smislu te reči, sposobna da tačno definiše ciljeve i načine za njihovo postizanje. Želeo bih da dodam da su oni ruski vojnici sa kojima smo direktno komunicirali na svim nivoima, radili bez prekida“, rekao je sirijski lider.

„Piloti su usred borbi vršili prve nalete u tri ujutro, čak i pre izlaska sunca, i završavali sa radom posle ponoći. Nisu imali vremena za odmor. Naravno, ne možemo da ne podsetimo da je ruska vojska pretrpela gubitke u Siriji“, istakao je Asad.

Prema rečima sirijskog lidera, Ministarstvo odbrane Rusije uliva veliko poverenje.

„Što se tiče Ministarstva odbrane, ovo je svojevrsni štit pod čijim se pokrićem odvijaju akcije na terenu, koje imaju i vojni i politički karakter. Ova institucija uliva veliko poverenje, bez kojeg bi zajedničkim snagama naših vojski bilo teško da izvrše vojne zadatke“, izjavio je sirijski predsednik.

„Ovo poverenje se zasniva na visokom nivou transparentnosti i iskrenosti. Odnosi se na sve postojeće sporazume i sve ono što je postignuto u proteklih pet godina. Tako možete ukratko opisati utisak koji su tokom tog vremena imali mnogi sirijski vojnici koji su sarađivale sa ruskim kolegama“, naveo je Asad. Predsednik Sirije je dodao da bi ruski narod posle ovih pet godina trebalo još više da se ponosi svojom vojskom, jer je imala velike uspehe u Siriji.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Printscreen Youtube/Телеканал Звезда

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...