DESET BLISKIH TRAMPOVIH SARADNIKA ZARAŽENO KORONOM: Niko nije nosio masku u sobi u kojoj smo predsednika pripremali za debatu
Foto: AP / Julio Cortez

KORONA VIRUS U BELOJ KUĆI

DESET BLISKIH TRAMPOVIH SARADNIKA ZARAŽENO KORONOM: Niko nije nosio masku u sobi u kojoj smo predsednika pripremali za debatu

Planeta -

Deset bliskih saradnika američkog predsednika Donalda Trumpa pozitivno je na korona virus, javlja Bi-Bi-Si.

Među njima su šef kampanje Bil Stepijen i savetnik Kris Kristi.

Sedmoro zaraženih bilo je na predstavljanju Trampovog izbora za Vrhovni sud u Ružičastom vrtu u Beloj kući.

Među zaraženim bliskim ljudima predsedniku Trampu su njegova supruga Melanija, pomoćnica Houp Hiks, Kelien Konvej, Rona Mekdanijel, Kris Kiristi, Bil Stepijen, Majk Li, Tom Tilis i Džon Dženkins.

Guverener Kristi, inače Trampov savetnik, rekao je medijima juče, pre nego što je saznao da je pozitivan na korona virus, da niko nije nosio masku prilikom priprema za TV debatu u utorak sa predsednikovim rivalom, demokratom Bajdenom.

"Niko nije nosio masku u sobi u kojoj smo predsednika pripremali za debatu. A to je bila grupa od pet ili šest ljudi", rekao je savetnik.

Među njima je bila i Trampova pomoćnica Houp Hiks, za koju se veruje da je prva imala simptome infekcije, a za njom i Stepijen, navodi Bi-Bi-Si.

OGLASIO SE TRAMPOV LEKAR

Predsednik SAD Donald Tramp nema temperaturu i oporavlja se nakon što je hospitalizovan sa simptomima kovida-19, ali je i dalje izložen opasnosti, izjavio je Šon Konli, lekar američkog predsednika.

"Veći deo popodneva (u subotu) predsednik je obavljao svoje redovne poslove i kretao se po svom apartmanu bez poteškoća", izjavio dr Konli, prenosi Rojters.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track