ASAD OPLEO PO ZAPADU: Terorizam nećemo poraziti skroz sve dok Zapad sanja o imeprijalizmu! Stotine milijardi dolara su potrošene!
Foto: EPA/ Russian Foreign Affairs Ministry

STANJE U SIRIJI

ASAD OPLEO PO ZAPADU: Terorizam nećemo poraziti skroz sve dok Zapad sanja o imeprijalizmu! Stotine milijardi dolara su potrošene!

Planeta -

Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je danas da će proći dugo vremena dok se ne porazi ideologija terorizma u Siriji i za njeno širenje optužio Zapad, koji i dalje sanja o svojoj imperijalnoj prošlosti i hegemoniji.

"Ekstremističke i fanatičke ideje su se širile 50 godina, počev od 60-tih godina. Finansiranje je odigralo najveću ulogu. Stotine milijardi dolara potrošeno je za njihovu propagandu", rekao je Asad u intervjuu za rusku televiziju Zvezda.

On je rekao da je Zapad ohrabrivao širenje takvih ideja još od vremena britanske dominacije kada su ohrabrivali verski ekstremizam početkom 20. veka, prenosi TASS.

"Zato će nam trebati vremena da ga porazimo", rekao je Asad.

Kako je ocenio, ideološki rat je teži od tradicionalnog.

"Potrebno je više vremena da se oporave nove generacije, da se nauče da razmišljaju ispravno, objektivno", rekao je sirijski predsednik.

On je naveo da terorizam preti Siriji od 50-tih godina i da je većina Sirijaca morala da živi s terorizmom.

"Čak i kad ga porazimo, moramo da budemo svesni da bi mogao da se vrati zato što terorizam nisu ljudi, to su ideje. Sve dok Zapad sanja o povratku svoje imperijalne prošlosti, svoje hegemonije, terorizam može da oživi u ovoj ili onoj formi", naglasio je Asad.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA/ Russian Foreign Affairs Ministry

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track