PUTIN O AMERIČKIM IZBORIMA: Bićemo spremni da radimo sa svakim budućim predsednikom SAD, ne mešamo se
Foto: Profimedia

rusija

PUTIN O AMERIČKIM IZBORIMA: Bićemo spremni da radimo sa svakim budućim predsednikom SAD, ne mešamo se

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija spremna da sarađuje sa svakim predsednikom Sjedinjenih Država koga izaberu američki građani.

"Bićemo spremni da radimo sa svakim budućim američkim predsednikom, sa osobom kome američki narod pokloni svoje poverenje", rekao je Putin u intervjuu za kanal Rosija 24.

On je istakao da Rusija prati izbornu kampanju u SAD kao "nepristrasan posmatrač" i da se ne meša u ovaj izborni proces.

Putin je dodao da je u bilateralnim odnosima tokom mandata Donalda Trampa bilo uspona i padova, prenosi TAS S.

Govoreći o pozitivnim stvarima, istakao je povećan obim trgovinske razmene i stabilizaciju energetskih tržišta. Negativne stvari su sankcije i povlačenje SAD iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa, ocenio je Putin.

Povodom međusobnih optužbi i uvreda dvojice američkih kandidata za predsednika tokom izborne kampanje, Putin kaže da je to pokazuje "nivo političke kulture ili njen nedostatak".

"Ipak, ponavljam, ne uključujemo se u to. Time upravljaju domaći procesi političke prirode, domaća politička pitanja i američka pitanja", rekao je ruski predsednik.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track