MAJKROSOFT DOZVOLIO RADNICIMA STALAN RAD OD KUĆE: Jedne stvari ipak moraju da se odreknu
Foto: Profimedia

i u Fejsbuku slično

MAJKROSOFT DOZVOLIO RADNICIMA STALAN RAD OD KUĆE: Jedne stvari ipak moraju da se odreknu

Planeta -

Majkrosoft je odlučio da omogući svojim radnicima da trajno rade od kuće, ali oni koji se na to odluče moraće da se odreknu svog radnog prostora u prostorijama američkog giganta.

Dok velika većina radnika Majkrosofta radi od kuće zbog pandemije kovida-19, proizvođač softvera interno je predstavio smernice o "hibridnom radnom mestu" kako bi omogućio veću fleksibilnost kada se američke kancelarije otvore.

U tom internetskom divu je 30. juna bilo zaposleno 163.000 ljudi, od kojih 96.000 u SAD-u.

"Majkrosoft će dozvoliti radnicima da rade od kuće manje od 50 odsto radne nedelje, a menadžerima stalni rad na daljinu", navodi se.

Kompanija je prihvatila taj sistem začet u sektoru visokih tehnologija, poput Fejsbuka koji dozvoljava stalni rad od kuće.

Međutim, radnici Majkrosofta će se morati da se odreknu svog radnog prostora, ali će moći da koriste prostorije za kontakte u kancelarijama kompanije.

"Pandemija kovida-19 nas je prisilila da razmišljamo, živimo i radimo na nov način", istakla je Katlin Hogan, izvršna direktorka Majkrosofta.

"Ali neka radna mesta neće biti moguće stalno obavljati na daljinu, poput onih za koje je nužan pristup laboratoriji za istraživanje softvera, centrima podataka ili obuke osoblja", dodala je.

Kancelarije Majkrosofta neće biti otvoreni pre januara 2021. godine.

Šef Fejsbuka Mark Zakerberg je rekao da pola radnika te društvene mreže može stalno da radi od kuće sledećih pet do deset godina.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track