POLICIJSKI ČAS U GLAVNOM GRADU KIRGISTANA: Zabranjene demonstracije, okupljanja i masovni sportski događaji!
Foto: EPA / Igor Kovalenko

biškek

POLICIJSKI ČAS U GLAVNOM GRADU KIRGISTANA: Zabranjene demonstracije, okupljanja i masovni sportski događaji!

Planeta -

Komanda grada Biškeka uvela je policijski čas u kirgistanskoj prestonici, saopšteno je iz gradskog sekretarijata unutrašnjih poslova.

"Uvodi se policijski čas na teritoriji grada Biškeka od 21.00 do 5.00 uutru. Policijski čas važi za sve građane Biškeka i strance, osim za zaposlene u državnim i gradskim službama koje sarađuju s komandom grada", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk nalogu gradskog sekretarijata unutrašnjih poslova Biškeka, preneo je TASS.

"Ovom merom zabranjuju se okupljanja, protesti, defilei i demonstracije, kao i masovni sportski događaji na teritoriji grada Biškeka", navodi se u saopštenju.

foto: EPA / Igor Kovalenko

Predsednik Kirgistana Soronbaj Šenbekov proglasio je juče vanredno stanje u glavnom gradu i naredio raspoređivanje vojske.

Šenbekov je prethodno izjavio da je spreman da podnese ostavku kada se oformi nova vlada i okončaju nemiri koji su izbili nakon objavljivanja rezultata parlamentarnih izbora i upada pristalica opozicije u državne institucije.

Šenbekov je pozvao sve političke snage u zemlji da očuvaju mir i zaustave podele u društvu.

Takođe, bivšeg predsednika Kirgistana Almazbeka Atambajeva uhapsile su specijalne snage policije, saopšteno je iz sedišta Socijaldemokratske stranke Kirgistana, javlja TASS.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA /IGOR KOVALENKO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track