PLAČEM ZA CELIM ČOVEČANSTVOM: Korisnici kanadskih domova za stare preživeli horor u karantinu, za to korona nije opravdanje VIDEO
Foto: Profimedia

bruka

PLAČEM ZA CELIM ČOVEČANSTVOM: Korisnici kanadskih domova za stare preživeli horor u karantinu, za to korona nije opravdanje VIDEO

Planeta -

"Usamljen, potišten, ućutkani i zarobljen." Prema članku CBC-a, stanovnici kanadskih staračkih domova opisuju mere zaključavanja koje su im izrečene ranije ove godine.

Članak se poziva na video konferenciju Komisije za dugotrajnu negu Ontarija za COVID-19 - ali ne daje vezu do originalnog materijala. Na portalu Logično pokušali su da pronađu ovaj video na vladinoj veb stranici, ali sam se izgubio u transkriptima doktora koji su razgovarali o tome kako stanovnike sa demencijom dovesti na socijalnu distancu.

Članak CBC-a, međutim, navodi šokantna svedočenja: „Kad vidim ove kaveze ta pse lutalice na televiziji, sebe vidim kao jedno od ovih zanemarenih, prljavih i izgladnelih stvorenja željnih ljubavi i pažnje“, rekla je Virdžinija Paraga, koja živi u domu za dugotrajnu negu u Torontu. „Sad plačem za našim ljudskim rodom i čovečanstvom“.

Na nesreću, CBC širi priču da je pretvaranje domova za negu u Gulag neizbežno zlo kao odgovor na COVID-19: „Novi koronavirus infiltrirao se u provincijske domove za dugotrajnu negu, poplavio sistem i od četvrtka ubio više od 1.900 stanovnika“.

Međutim, kanadske oružane snage istakle su očiglednije razloge za visoku stopu smrtnosti u maju: „Značajna bruto fekalna kontaminacija zabeležena je u brojnim bolesničkim sobama“, bilo je jedno od mnogih zapažanja iznetih u njihovom izveštaju o pet domova za dugotrajnu negu u državi Ontario. "Skoro desetak slučajeva krvarenja zbog gljivičnih infekcija ... Epruvete za hranjenje koje se nisu toliko dugo promenile, sadržaj je postao gadan."

Beri Hikling, jedan od stanovnika koji je svedočio, rekao je: „Izolovani smo, sami, bez porodice ili prijatelja koji nas posećuju. Nikada u životu ne želim da to prođem ponovo. “

Međutim, to je vlada planirala dolaskom navodnog „drugog talasa“. Osim što ovaj put karantin počinje ranije i trebalo bi da traje duže.

Šeron Kuk, predsednik Saveta stanovnika Ontarija, rekao je za CBC: „Stanovnici nisu mogli da se druže sa prijateljima, jeli su obroke sami u svojim sobama i gledali beskrajne televizije.“ Većina je završila pod sedativima i sve vreme su spavali. Stanovnici nisu znali koji je dan, koliko je bilo sati. “

Žena koja živi u ustanovi za dugotrajnu negu u Kesviku u državi Ontario, rekla je da joj se zbog izolacije činilo da živi iza rešetaka. „Osim što se prema zatvorenicima postupa bolje".

Čak i ako je virus za život starije životne dobi bio opasan po život kao što to uobičajena pripovest tvrdi, trebalo bi da bude jasno da meseci i meseci zaključavanja nisu rešenje.

Koja je svrha produženja nečijeg života za nekoliko godina na tako nepodnošljiv način? I, kako takvi nehumani uslovi ne bi bili opasniji po život od virusa koje pokušavaju da izbegnu?

Ali šta ako su, kako pokazuju podaci, COVID-19 u ravni sa redovnim sezonskim gripom? Tada takav tretman starijih sugeriše da smo se preselili u Hrabri novi svet prikazan u romanu Aldousa Haklija - gde se smatraju da ljudi treba da budu eutanazirani beskorisnim izelicama.

Ovo ne bi trebalo da se dešava nigde u svetu. Kao što je Platon rekao, „Vaša tišina daje pristanak.“ Ne budite tihi. Govorite glasnije. Još uvek ima vremena.

Kurir.rs/Logično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track