ŽELIMO DA ON POBEDI NA IZBORIMA U SAD, ISPUNIO JE VELIKA OBEĆANJA: Talibani poslali podršku u Donaldu Trampu
Foto: EPA / Erin Scot / Pool

avganistan

ŽELIMO DA ON POBEDI NA IZBORIMA U SAD, ISPUNIO JE VELIKA OBEĆANJA: Talibani poslali podršku u Donaldu Trampu

Planeta -

Portparol talibana Zabihulah Mujahid izjavio je za američki CBS News kako talibani žele da na izborima za američkog predsednika pobedi Donald Tramp, "jer se dokazao kao političar koji je ispunio sva obećanja za Američki narod, i, iako je propustio neke male stvari, ispunio je velika obećanja".

"Verujemo da je većina Amerikanaca umorna zbog nestabilnosti, ekonomskih problema i laži političara, pa će zato glasati za Trampa jer je odlučan i može da kontroliše situaciju u zemlji. Drugi političari, poput Bajdena, pevaju nerealne slogane", poručio je Mujahid.

Još jedan talibanski vođa je za CBS izjavio kako se nadaju da će Tramp pobediti i povući američke vojnike iz Avganistana.

Taj vođa ceni Trampovu iskrenost i ceni to što je Tramp zatražio da se susretne s njihovim vođama u kampu Dejvid. Susret je, podsetimo, otkazan nakon što su talibani ubili američkog vojnika.

"Tramp je možda smešan za ostatak svijeta, ali mi, talibani, mislimo da je razuman i mudar", kazao je ovaj vođa talibana.

Isti lider izrazio je zabrinutost što je Tramp zaražen koronavirusom: "Kada smo čuli da ima COVID, bili smo vrlo zabrinuti, ali čini se da se oporavlja."

Trampov portparol u kampanji rekao je kako oni odbijaju talibansku podršku: "Talibani bi trebali da znaju da će predsednik uvek, svim sredstvima, štititi američke interese."

Dodajmo da se izbori u SAD-u održavaju 3. novembra ove godine.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja