NIKOME NIJE JASNO ŠTA SE DOGAĐA U SEVERNOJ KOREJI: Odjednom svi nose zaštitne maske (FOTO)
Foto: AP/Jon Chol Jin

PRE SAMO DVA DANA BILO SASVIM DRUGAČIJE

NIKOME NIJE JASNO ŠTA SE DOGAĐA U SEVERNOJ KOREJI: Odjednom svi nose zaštitne maske (FOTO)

Planeta -

Severna Koreja je jedna od retkih zemalja koja do sada nije prijavila nijedan slučaj zaraze virusom korona na svojoj teritoriji.

Sumnju u istinitost ovog podatka dodatno su podgrejale najnovije fotografije iz te zemlje na kojima je na hiljade građana pod zaštitnim maskama, dan pošto epidemiološke mere nisu uopšte poštovane na vojnoj paradi.

Dve potpuno različite slike poslate su u roku od 24 sata iz Severne Koreje.

foto: AP/Jon Chol Jin

U nedelju, tokom održavanja velike vojne parade povodom 75. godišnjice vladajuće Radničke stranke, ni učesnici, ali ni sam severnokorejski lider Kim Džong-n, nisu nosili zaštitne maske, niti su održavali fizičku distancu.

Samo dan kasnije, na hiljade vojnika i građana okupilo se na centralnom trgu u Pjongjangu, kako bi iskazali podršku vladi, i svi do jednog nosili su zaštitne maske.

foto: AP/Jon Chol Jin

Skup je održan uoči kongresa vladajuće stranke koji treba da se održi u januaru, a sa njega je poručeno „Pratimo korake našeg dragog vođe, druga Kima Džong-una“.

Severna Koreja zatvorila je granicu i uvela karantin još u januaru, a Kim sve vreme insistira na tome da u zemlji nije bilo nijednog slučaja virusa korona. Mnogi stručnjaci sumnjaju da se niko nije zarazio pošto se virus pojavio u susednoj Kini i potom proširio u celom svetu, a sada je otvoreno i pitanje - zašto građani nose zaštitne maske ukoliko je Kimova tvrdnja istinita i zaraženih nema.

Kurir.rs/Sputnik

Foto: AP/Jon Chol Jin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track