SMIRUJE SE EPIDEMIJA U AUSTRALIJI: U državi Viktorija za 24 sata samo 1 novi slučaj, stekli se uslovi za ublažavanje mera
Foto: Profimedia

stavili virus pod kontrolu

SMIRUJE SE EPIDEMIJA U AUSTRALIJI: U državi Viktorija za 24 sata samo 1 novi slučaj, stekli se uslovi za ublažavanje mera

Planeta -

U najteže pogođenoj australijskoj državi Viktoriji, širenje korona virusa je po svemu sudeći stavljeno pod kontrolu, a u poslednja 24 sata evidentiran je samo jedan novi slučaj kovida-19, najmanje još od početka juna.

Prestonica države Viktorija, Melburn, kao epicentar epidemije u Australiji je puna tri meseca pod oštrim merama, ali očekuje se da bi premijer Denijel Endruz, izložen kontrinuiranim pritiscima australijske vlade, mogao da objavi planove za ublažavanje vanrednog stanja, preneo je Rojters.

"Stekli su se epidemiološki uslovi da se ublaže vanredne mere", poručio je australijski ministar zdravstva Greg Hant, ali premijer države Viktorija je uzvratio oprezno i predočio da neće podleći pritisku.

"Niko ne kaže da bi trebalo da drži na snazi restrikcije duže nego što bismo morali. Ali, nećemo ni ishitreno reskirati sve što su do sada žrtvovali građani Viktorije", izjavio je Danijel Endruz, premijer države Viktorija.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track