MEDICINSKA SESTRA IZGUBILA PORODICU ZBOG KORONE Sada kroz suze poručuje: Majka nije čula moju poslednju poruku! (VIDEO)
Foto: Screenshot

drama

MEDICINSKA SESTRA IZGUBILA PORODICU ZBOG KORONE Sada kroz suze poručuje: Majka nije čula moju poslednju poruku! (VIDEO)

Planeta -

Njujorčanka Džesika Karo izgubila je majku i još tri člana porodice od Covid-19, a o njenoj priči snimljen je i kratki dokumentarni film „Poslednji poziv“.

Krajem septembra na platformi Reddit objavljeno je pitanje „Kako se promenio vaš svakodnevni život?“. naravno odnosilo se na pandemiju, a cilj je bio prikupiti priče ljudi koji su prevladali Covid-19.

Iskustva su bila različita. Većina je opisala simptome bolesti, a neki su tvrdili da nisu nestajali mesecima nakon oporavka. Objavljene su i neke šokantne priče o ljudima koji su izgubili svoje najmilije u pandemiji Covida-19.

Jedna od njih je Džesika Karo, medicinska sestra iz Njujorka, koja je za samo mesec dana zbog nove bolesti izgubila majku, tetku i muževu baku, a nešto kasnije i drugu tetku. O njenom gubitku najmilijih snimljen je kratki dokumentarni film „Poslednji poziv“, piše RTL.

„Ovaj virus je uništio moju porodicu. Naši životi više nikada neće biti isti i sve što sada možemo je da se molimo da imamo snage i da više nikoga ne izgubimo “, napisala je Džesika na Reditu.

Virus je u njenu porodicu ušao u martu kada se razbolela ćerka Điana. Imala je simptome poput kašlja i temperature koja je u početku bila samo malo povišena da bi u jednom trenutku porasla na 40 stepeni. Điana je testirana na razne bolesti; gripa, mononukleoze i streptokoka, ali svi rezultati su bili negativni. Pošto je pandemija u to vreme tek počinjala, testiranje na Covid-19 bilo je nemoguća misija.

Kada je njena ćerka počela da se oporavlja, Džesikina nepokretna tetka, koja je živela sa njima u kući, razbolela se. Iako je bila veoma bolesna, bolnica je nije mogla odmah primiti zbog prenaseljenosti. Primljena je tek početkom aprila kada se njeno stanje drastično pogoršalo.

Umrla je četiri dana po dolasku u bolnicu.

Tada je Džesikina majka takođe razvila simptome bolesti i njeno zdravlje se ubrzo pogoršalo. Poslednji normalan razgovor sa majkom bila je Džesika i njena majka koja je kroz špijunku gledala na vrata majčina stana. Sledećeg jutra majka je odvedena u bolnicu, a iste večeri je priključena na respirator.

U fokusu dokumentarca snimljenog u saradnji sa Frontline-om, ogrankom američke državne televizije PBS i nedeljnikom Njujorker, je odnos između Džesika i njene majke i poslednjih trenutaka koje su proveli zajedno. Posebno je impresivna scena u kojoj medicinska sestra komunicira sa Džesikom putem video poziva kako bi mogla da vidi majku. Iako je njena majka u to vreme još bila živa, delovala je bespomoćno.

„Moja lepa mama, volim te“, rekla je Džesika u poslednjem pozivu majci.

Majka je umrla na 80. rođendan, nakon 16 dana provedenih na respiratoru. Umrla je kao hiljade žrtava pandemije: sama, bez prijatelja i porodice pored sebe. Poslednji put je ćerku čula na mobilnom telefonu i nije poznato da li je uopšte bila svesna.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track