Najnovije vesti

ŠOK! RUSI SE UKLJUČILI U RAT NA KAVKAZU Specijalci udarili kampove za obuku najkrvoločnijih vojnika, ovo će Azere zaboleti! VIDEO
Foto: Screenshot

hibridni sukob

ŠOK! RUSI SE UKLJUČILI U RAT NA KAVKAZU Specijalci udarili kampove za obuku najkrvoločnijih vojnika, ovo će Azere zaboleti! VIDEO

Planeta

Vest ruskih medija o početku napada na terorističke kampove u Siriji u kojima je obučavaju teroristi za rat na Kavkazu snaga izazvale su veliku pažnju javnosti.

Prilozi koje je objavio portal Rusvesna prikupili su više od milion pregleda u medijima i društvenim mrežama.

Sajt podseća da su u su u uništenom logoru turski instruktori i osoblje obučili nekoliko stotina militanata u akcijama na šumovitom planinskom području.

Dva SU-34 i dva SU-24M napala su sedam objekata logora, uključujući komandno mesto, kasarne, skloništa i kamufliranu vojnu opremu.

Kako je primetio portal, potraga za mestima za obuku banditskih formacija u Idlibu za njihovo uništavanje započela je nakon slanja sirijskih militanata u Karabah.

Značaj ove specijalne operacije ruskih vazduhoplovnih snaga u Siriji ocenili su ratni dopisnici i stručnjaci.

Poznati vojni zapovednik Semjon Pegov, koji se nalazi u Karabahu, napisao je na svom blogu VarGonzo:

„Pa, ko je rekao da se Rusija klonila sukoba u Aršahu? Da, u kontekstu hibridnih ratova, ponekad funkcionišu sasvim drugačija pravila. Ali oni rade. Napad na Erdogana u Idlibu u Turskoj smatra se bolnijim od bilo kakvih gubitaka na frontu Karabaha “, prokomentarisao je materijal RV-a.

Globalni kontekst onoga što se dešava kao odgovor na objavu Pegova pokušao je da objasni novinar VGTRK i zamenik moskovske Gradske dume Andreja Medvedeva.

„Samo što još uvek nisu svi navikli na činjenicu da živimo u eri hibridnih ratova i lokalnih sukoba".

Nijedan rat, front protiv fronta, vojska protiv vojske, kakav je bio tokom Drugog svetskog rata, definitivno se neće dogoditi.

Ali mnogi i dalje procenjuju stvarnost u smislu „gde je udarac konjičkog korpusa, gde su avioni i dronovi?“. Nigde.

U hibridnim sukobima udarac je zadat ne samo po infrastrukturi ili vojsci, već i po zonama od interesa. Ponekad to uopšte nisu ni bombe. I politika deznformacija. Ili udarci na ekonomiju.

Samo treba da shvatite da se oni na isti način bore protiv nas “, napisao je Medvedev u svom kanalu Telegram.

Kurir.rs/Rusvesna

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...