Najnovije vesti

U SVE VIŠE DRŽAVA RASTE OPASNOST OD KORONA VIRUSA: Obaraju se negativni rekordi, a OVE zemlje su uvele policijski čas
Foto: Profimedia

kovid-19

U SVE VIŠE DRŽAVA RASTE OPASNOST OD KORONA VIRUSA: Obaraju se negativni rekordi, a OVE zemlje su uvele policijski čas

Planeta

Evropa ulazi u sve veću opasnost od korona virusa, svaki dan se obaraju negativni rekordi po broju novozaraženih i preminulih, zbog čega su se neke države odlučile da uvodu policijski čas.

Poslednja koja je to učinila je Slovenija, u ponedeljak, zbog ekstremno visokog broja novoobolelih u prethodnih nedelju dana.

Pre Slovenije, to su učinile Slovačka, Tunis, Izrael, Severna Irska, Francuska Gvajana.

Nisu svuda iste mere kada je reč o policijskom času.

Državljani Slovenije ne smeju da izlaze napolje u periodu od 21.00 do 06.00.

U Francuskoj postoji zabrana kretanja noću u devet gradova, pa građani ne smeju bez specijalne dozvole da izlaze iz domova od 21.00 do 06.00. Ovo se odnosi na gradove koji zajedno imaju 20 miliona stanovnika.

Tunis je uveo slične mere, tamo je zabranjeno biti napolju od 19.00 do 05.00 vikendom, a radnim danima je od 21.00 do 05.00.

Francuska Gvajana je zabranila građanima da izlaze od 21.00 do 04.00 na ulice, a radnje i firme ne smeju biti otvorene pre 08:00.

Što se tiče Severne Irske, tamo je na snazi policijski čas od 23.00 u okolini bolnica, a takođe su zatvorene i prodavnice koje prodaju alkohol u 20.00.

Kako vreme odmiče, skoro je izvesno da će još neke države ponovo uvesti policijski čas, a najbliža tome je Severna Makedonija, koja je juče ozbiljno razmatrala vraćanje te mere vu borbi protoiv širenja korona virusa.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...