Najnovije vesti

NEMAČKA POLICIJA ZAUSTAVILA BOSANCA, TRAŽILI GA ZBOG 13.000 EVRA: Nije imao da plati dugovanja, odmah su ga uhapsili
Foto: Profimedia

piding

NEMAČKA POLICIJA ZAUSTAVILA BOSANCA, TRAŽILI GA ZBOG 13.000 EVRA: Nije imao da plati dugovanja, odmah su ga uhapsili

Planeta

Nemačka savezna policija u ponedeljak rano ujutro na cesti B20 kod Pidinga zaustavila je 24-godišnjeg državljanina BiH u automobilu austrijskih registarskih tablica. Policajci su proverili lične podatke muškarca i shvatili da je zbog više prekršaja državi dužan velike novce.

Bosanac je u 2017. i 2018. godini kažnjen s ukupno 11.830 evra zbog vožnje bez dozvole. Mladić nikada nije platio kaznu, niti je alternativno "odslužio" više meseci u zatvoru.

Nadalje, državno tužilaštvo u Osnabruku tragalo je za 24-godišnjakom zbog falsifikovanja tehničke evidencije i naložilo plaćanje sigurnosnog depozita od 1.000 evra. Zajedno sa procesnim troškovima, ovo je rezultiralo ukupnim sudskim dugovima od 12.998 evra, koje je Bosanac morao da plati.

Preostali prekršaj bio je vožnja bez dozvole u trenutku zaustavljanja. Naime, javni tužilac iz Vurzburga naložio je oduzimanje vozačke dozvole Bosancu pre više od dve godine. Kao šlag na tortu, policajci su pretražili vozilo i u pretincu vozačkih vrata pronašli zabranjenu teleskopsku palicu.

Optuženi Bosanac nije imao skoro 13 hiljada da plati svoje sudske dugove. Stoga su ga federalni policajci sa puta odveli u najbliži kazneno-popravni dom, gde će odslužiti zamensku kaznu - zatvor od nekoliko meseci. Naknadno će morati da odgovara za kršenje zakona o oružju i poslednju vožnju bez dozvole.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...