OVO SU ANALIZE NAKON DEBATE: Da li ste iznenađeni? U Trampovom timu bile dve svetske zvezde, SKANDALOZNI transparenti ispred sale
Foto: Profimedia/JIM BOURG/AFP

NEUOBIČAJENO GRAĐANSKA DEBATA

OVO SU ANALIZE NAKON DEBATE: Da li ste iznenađeni? U Trampovom timu bile dve svetske zvezde, SKANDALOZNI transparenti ispred sale

Planeta -

Nakon veoma bučne prve debate dvojice kandidata za američkog predsednika Donalda Trampa i Džoa Bajdena, koja je navela organizatore da uvedu dugme za isključivanje tona, poslednja, treća debata protekla je u građanskom redu, ocenjuje AP.

Tokom debate kandidati su jedan drugog manje prekidali, čak i kada su su sukobili u vezi sa pandemijom korona virusa, kriminala i globalnog zagrevanja.

Kako se navodi, posebno se Tramp ponašao fino, naročito prema moderatoru debate koga je često ocrnjivao pre same debate u javnosti.

I publika u areni u Nešvilu, gde se održavala debata ponašala se po pravilima.

Zbog pandemije bilo je prisutvo svega 200 osoba koje su tokom 90-minutne debate mirno gledali sučeljavanje kandidata i koji su nosili zaštitne maske.

Publiku su činili obični građani i članovi kampanje oba predsednička kandidata, a sedeli su jedan od drugog na odstojanju.

I Tramp i Bajden su imali vremena po dva minuta da odgovore na pitanje od šest oblasti o kojima se razgovaralo.

Članovi i Trampovog i Bajdenovog tima nadgledali su osobu koja je kontrolisala dugme za utišavanje u bekstejdžu.

Komisija za nadzor debate kontrolisala je nošenje maski, tako da je svako ko nije želeo da je nosi bio izveden iz sale.

U Trampovom timu bile su i dve zvezde koje ga podržavaju - rok muzičar Kid Rok i igrač golfa Džon Dejli, koji su sve vreme ćutali.

Agencija dodaje i da se tokom debate ispred sale okupilo desetine građana koji su nosili transparente a kojima je pisalo - "220.000 mrtvih. Tramp nas je prešao".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track