MELBURN POSLE VIŠE OD 4 MESECA IZLAZI IZ IZOLACIJE: Nema novih slučajeva zaraze! Radnje, restorani i barovi mogu da počnu sa radom
Foto: Profimedia

lepe vesti iz australije

MELBURN POSLE VIŠE OD 4 MESECA IZLAZI IZ IZOLACIJE: Nema novih slučajeva zaraze! Radnje, restorani i barovi mogu da počnu sa radom

Planeta -

Mere izolacije će velikim delom biti ukinute u Melburnu, bivšem epicentru epidemije korona virusa u Australiji, pošto je grad zabeležio prvi dan bez novog slučaja zaraze u više od četiri meseca.

Premijer australijske države Viktorije, čiji je Melburn glavni grad, Danjel Endrus rekao je da će od ponoći u utorak sve radnje, restorani, kafei i barovi moći da se otvore i da se nastave kontaktni sportovi na otvorenom.

Od 23.59 sati 8. novembra, stanovnici Melburna neće više imati ograničenje da putuju samo unutar 25 kilometara od svojih domova. Oni će takodje moći da putuju iz grada u druge delove države Viktorije.

"Sada je vreme da se otvorimo", rekao je Endrus novinarima.

Melburn, drugi po veličini grad u zemlji, bio je pod strogim merama izolacije od početka jula a vlada te države optužena je da je nanela nepotrebnu ekonomsku štetu time što nije ranije ublažila restrikcije.

Poslednji put kada u Viktoriji u prethodna 24 sata nije zabeležen ni jedan novi slučaj korona virusa bio je 9. jun pre nego što je počeo drugi talas infekcija.

Prošlo je nedelju dana od kada je u Viktoriji bio prijavljen smrtni slučaj od Kovid-19, a smrću čoveka u devedesetim 19. oktobra ukupan broj umrlih od korona virusa u toj ausralijskoj državi popeo se na 817. Samo 88 ljudi umrlo je od korona virusa drugde u Ausraliji.

Broj dnevnih infekcija u Viktoriji dostigao je vrhunac početkom avgusta kada je zabeleženo 725 novozaraženih.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track