PENS ODBIJA DA ODE U SAMOIZOLACIJU: Četvoro njegovih saradnika zaraženo KORONOM, a on se i dalje pojavljuje na skupovima
Foto: Profimedia

vašington

PENS ODBIJA DA ODE U SAMOIZOLACIJU: Četvoro njegovih saradnika zaraženo KORONOM, a on se i dalje pojavljuje na skupovima

Planeta -

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens odbija da ode u samoizolaciju uprkos tome što su njegova četiri bliska saradnika testirana pozitivno na koronavirus.

Zaposleni u njegovom kabinetu su otišli u izolaciju već nakon testiranja u subotu, potvrdio je Pensov portparol Devin O'Mali. Međutim, iako su zaraženi potpredsednikov savetnik i još dvojica pomoćnika, Pens ne razmišlja o samoizolaciji, piše CNBC.

O'Mali je u izjavi za medije istakao da su Pens i njegova supruga Karen Pens i dalje dobrog zdravlja.

Šef osoblja Bele kuće Mark Medou odbio je da kaže ko su pojedinci povezani s kancelarijom potpredsednika koji su testirani pozitivno na koronu. On je rekao da neće otkrivati lične podatke zaposlenih, osim ukoliko to nisu predsednik ili potpredsednik.

Međutim, ono što ljuti američku javnost jeste da se Pens i dalje pojavljuje na političkim skupovima. On će i danas biti prisutan u Senatu SAD-a radi potvrde imenovanja sudije Ejmi Koni Beret za Vrhovni sud. Podsetimo da je već prvo okupljanje u Beloj kući radi imenovanja sudije prouzrokovalo širenje virusa među predstavnicima američke vlasti.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track