PANDEMIJA U VREME PRAZNIKA: Velika božićna okupljanja bi mogla da budu zabranjena u Velikoj Britaniji
Foto: Profimedia

restriktivne mere

PANDEMIJA U VREME PRAZNIKA: Velika božićna okupljanja bi mogla da budu zabranjena u Velikoj Britaniji

Planeta -

U Velikoj Britaniji bi velika porodična okupljanja na Božić mogla biti zabranjena zbog pandemije koronavirusa. To je najavljeno nakon što se ova zemlja suočava sa svakodnevnim povećanjem broja zaraženih koronavirusom i pretpostavlja se da bi ovo moglo trajati do marta sledeće godine.

Ministar pravde Robert Bukland je poručio da se građani trebaju pripremiti, kako je izjavio, za realnost i da svečanosti kakve smo imali neće biti moguće. Ovo je kazao nakon što su ponovo uvedene restriktivne mere zbog povećanog broja zaraženih i preminulih od koronavirusa.

Osvrnuo se i na pitanje obeležavanja Božića.

"Ne znači da nećemo imati Božić. Ali, ona velika okupljanja koja na jednom mestu privlače ljude iz različitih delova zemlje, ja npr. imam porodicu u Velsu, možda neće biti moguća s obzirom na informacije koje trenutno imam", naglasio je.

Da se najznačajniji praznik možda neće obeležiti na tradicionalan način ukazali su i još neki britanski zvaničnici. Profesor Džejson Leitč iz Škotske je istakao da se ljudi trebaju pripremiti za, kako je kazao, digitalni Božić, objavio je Sky News.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track