GRADONAČELNIK NICE O KRVAVOM NAPADU: Ponovo smo žrtve islamofašizma, napadač nije prestajao da ponavlja Alahu akbar (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/@celia_malleck

OBRATIO SE NOVINARIMA

GRADONAČELNIK NICE O KRVAVOM NAPADU: Ponovo smo žrtve islamofašizma, napadač nije prestajao da ponavlja Alahu akbar (FOTO, VIDEO)

Planeta -

U crkvi u Nici dogodio se teroristički napad u kojem je troje ljudi ubijeno, a nekoliko je ranjeno. Napadač je nožem klao ljude u crkvi, a mediji prenose da su dve žrtve obeglavljene. O ovom događaju se oglasio i gradonačelnik Nice Kristijan Estrosi.

"Danas, plaćamo previsoku cenu, tako što smo ponovo žrtve islamofašizma. Nema sumnje u to, on (napadač) nije prestao da ponavlja "Alahu akbar", rekao je novinarima Kristijan Estrosi.

"Moje prve reči su reči saosećanja upućene porodicama i rođacima žrtava, kao i celoj zajednici Notr Dam bazilike u Nici", rekao je on.

On se takođe obratio i građanima Nice koji su trenutno pod uticajem emocija, a odao je i prizanje policiji.

foto: EPA Sebastien Nogier

Mediji prenose da je policija brzo reagovala i neutralisala napadača. Terorista je ranjen i odveden je u bolnicu. On prilikom hapšenja vikao Alahu akbar.

Napad se dogodio samo dve nedelje nakon što je u Parizu obezglavljen profesor Samjuel Pati. Njega je ubio 18-godišnji Čečen jer je Pati učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Kurir.rs/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track