OVAJ DRŽAVNIK PODRŽAO MUSLIMANE DA UBIJU MILIONE FRANCUZA: Bivši premijer Malezije kaže da imaju pravo na to! (VIDEO)
Foto: Profimedia

sramota

OVAJ DRŽAVNIK PODRŽAO MUSLIMANE DA UBIJU MILIONE FRANCUZA: Bivši premijer Malezije kaže da imaju pravo na to! (VIDEO)

Planeta -

Bivši premijer Malezije Mahatir Mohamad izazvao je bes nakon što je rekao da muslimani "imaju pravo da ubiju milione Francuza“ nakon današnjeg terorističkog napada u Nici.

U tvitu objavljenom samo nekoliko minuta nakon što je napadač ubio tri osobe u jednoj katedrali, odrubivši pritom glave dvema žrtvama, Mahatir Mohamad (95) udario je na francuskog predsednika Emanuela Makrona i francusku "istoriju masakra“.

Mnogi su optužili Mahatira, koji je bio najstariji svetski lider sve dok nije podneo ostavku u februaru, da svojih 1,3 miliona pratilaca "podstiče na masovno ubijanje".

"Makron ne pokazuje da je civilizovan. Veoma je primitivan u optuživanju islamske religije i muslimana za ubistvo školskog profesora. To nije u skladu sa učenjima islama. Besni ljudi ubijaju bez obzira na veroispovest. Francuzi su tokom svoje istorije ubili milione ljudi. Mnogi od njih su bili muslimani", napisao je bivši premijer.

"Budući da ste za ono što je učinila jedna besna osoba,optužili sve muslimane i muslimansku religiju, muslimani imaju pravo da kazne francuze. Bojkot ne može nadokandati sve nepravde", napisao je on.

Tri napada nožem na Francuze dogodila su se jutros na tri lokacije za manje od dva sata, pri čemu su tri osobe poginule, a nekoliko drugih je ranjeno. Zvaničnici tek treba da potvrde da li su napadi povezani, međutim, veruje se da su ubistva u Nici imala terorističku motivaciju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track