Najnovije vesti

SMETA IM KARIKATURA PROROKA MUHAMEDA, EVO KAKO UZVRAĆAJU: Iranski list objavio jezivi crtež Emanuela Makrona!
Foto: EPA / Lewis Joly

bruka

SMETA IM KARIKATURA PROROKA MUHAMEDA, EVO KAKO UZVRAĆAJU: Iranski list objavio jezivi crtež Emanuela Makrona!

Planeta

Francuski predsednik Emmanuel Macron konačno je dobio salvu uvreda nakon svog govora, koji je održao na komemoraciji brutalno ubijenog francuskog nastavnika istorije Samuela Patija na događaju prošle nedelje, ističući da će Francuska nastaviti da brani slobodu govora.

Iranski Vatane Emrooz („Oradžbina danas“), ultrakonzervativni list na perzijskom jeziku, objavio je karikaturu francuskog predsednika Emmanuela Macrona nakon njegove izjave na crtežima proroka Muhameda.

Francuski predsednik je prikazan kao osoba crvenog lica i šiljastih ušiju, sa potpisom koji glasi „Paris Iblis (đavo)“. Cela Francuska je bila šokirana ovog meseca kada je 18-godišnjak čečenskog porekla, učitelju Samuelu Patiu, odrubio glava na periferiji Pariza nakon što je Pati tokom predavanja istorije pokazala učenicima gomilu crtanih filmova sa prorokom Muhamedom.

Posle atentata, Makron je uveo takozvanu inicijativu „Prosvetljeni islam“, zakon koji bi osigurao primat republičkih vrednosti i uspostavio kontrolu nad finansiranjem koje bi francuske džamije mogle dobiti iz inostranstva.

Kurir.rs/Logično

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...