PROTEST OPOZICIJE U MINSKU: Počela hapšenja demonstranata, pojavile se informacije da je policija pucala u vazduh (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Политика завтра

BELORUSIJA

PROTEST OPOZICIJE U MINSKU: Počela hapšenja demonstranata, pojavile se informacije da je policija pucala u vazduh (VIDEO)

Planeta -

Nekoliko osoba je privedeno u Minsku zbog učešća u neodobrenoj akciji, potvrdila je portparolka policije Natalija Ganusevič saopštenja lokalnih medija o zadržavanjima u nedelju.

„Ima pritvorenih. Nekoliko osoba je privedeno zbog učešća u neodobrenom masovnom događaju“, rekla je zvanična predstavnica minske policije.

Komentarišući informacije medija o pucanju u vazduh od strane policije u cilju suzbijanja protestne šetnje, ona je rekla da „nema takve informacije“.

Ganusevičeva je istakla da minska policija još jednom podseća građane da ne treba da prihvataju pozive na Telegram-kanalima i učestvuju u neodobrenim akcijama. Sagovornica agencije je pozvala građane da poštuju belorusko zakonodavstvo.

Ranije je u prestonici Belorusije kolona demonstranata započela šetnju u pravcu metro stanice „Moskovska“. Lokalni mediji „Naša Niva“ saopštili su da su hapšenja učesnika protestne šetnje opozicije počela kod te metro stanice na istoku grada i da su ljudi počeli da beže.

Podsetimo, predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Centralna izborna komisija saopštila je da je na izborima pobedio Aleksandar Lukašenko. Beloruska opozicija ne priznaje te rezultate i smatra da je pobednica Svetlana Tihanovskaja. Ni Brisel ne smatra Lukašenka za legitimnog predsednika. Od 9. avgusta u Belorusiji traju protesti protiv izbornih rezultata.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja